Napi kalóriaszükséglet kalkulátor

[gac]

Kérjük, hogy amennyiben hibát tapasztalnak, forduljanak hozzánk közvetlenül az alábbi címen:
info[kukac]orvosiLexikon.hu

Köszönjük!

Adja meg a következő adatokat

Az Ön neme
Az Ön testmagassága
Az Ön testsúlya
Az Ön életkora
év
Az Ön aktivitása

Automatikus újrakalkulálás

Eredmények

BMR (alapanyagcsere)

Tápanyagszükséglet

I. Testsúlyának megőrzéséhez

Kalória (kcal) kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

II. Testsúlya csökkentéséhez

hetente*
Kalória kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

III. Testsúlyának növeléséhez

hetente
Kalória kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

Powered by AllNutritionals.com-Free Nutritional Health Tools

*Egy font valamivel kevesebb mint 1/2 kg (0.453 kg). Általánosságban heti kb. fél kilogramm fogyáshoz napi 500 kalóriával kevesebbel kell beérnie, heti kb. fél kilogramm hízáshoz pedig ugyancsak napi 500 kalóriával többet kell magához vennie. A kalkulátor "Testsúlya csökkentéséhez" mezőjébe törtszám is beírható, pl. 0.3 = 30 dkg (amennyiben a mellette lévő mező kg-ra van állítva).

Figyelem! Napi 1200 kalóriánál kevesebb energia bevitele, és több mint heti 1 kg fogyás célkitűzése nem javasolt!

Egészségét és fizikai kondícióját jobban szolgálja, ha – heti kb. fél kilogramm fogyás eléréséhez – energia bevitelét csak napi 250 kalóriával csökkenti, a fennmaradó 250 kalóriát pedig rendszeres testmozgással váltja ki!

A kalkulátor tájékoztató adatokat szolgáltat, eredményei szélsőértékek által nem korlátozottak, ezért – a figyelmes és ésszerű kitöltés mellett – a konkrét javallat megfogalmazása, az egyénre szabott program kidolgozása és annak felügyelete orvosi, dietetikusi közreműködést igényel!

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

Kapcsolódó írásunk: Kalória, kcal, cal, joule?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.
16 éves vagyok 60 kilogramm és 178 centiméter. Nap 1.5 óra intenzív mozgás 3-4 óra egyéb(foci barátokkal, biciklizés). Hízni szeretnék már régóta de sejtelmem sincs hol kezdjem.
Határozza meg kalkulátorunkkal, hogy mennyi plusz kalóriára lenne szüksége. A főétkezések között több kisebb, összetett szénhidrátokban gazdag, roboráló étkezés javasolt. Chips, gumicukor, kóla és hasonlók kerülendők. Energiaszeletek, banán, diófélék, olajos magvak, "diákcsemege", tiszta csokoládé beilleszthető, tartson magánál. Fehérjeszükséglete is magasabb lehet, folyadékbevitelére is ügyeljen. Továbbiak dietetikustól.
66 éves 175 magas es 105 kilogram vagyok szeretnék lefogyni, de nem megy és szívbeteg vagyok.
Kérem, forduljon dietetikushoz – étrendjénk összeállítása magas szakmai felkészültséget igényel.
165 cm, 55 kg, 50 éves nő vagyok, szellemi foglalkozás, heti 1-2 óra alacsony intenzitású sport. Csak a hasamról szeretnék fogyni, ott van zsír. Makrotápanyag összetétel más-e ez esetben, mint az általános (szénhidrátot gondoltam visszafogni, fehérjét növelni). Sportban kardio, erosítés, célzott (hasi) gyakorlatok javasoltak-e? Bármi más speciáliális tanácsuk lenne-e? Elnézést, ha szakszerűtlenek a kérdések, kezdő vagyok ezen a téren:)
Elnézést, hogy én válaszolok, de muszáj reagálnom a kérdést látva! Legelőször is a legfontosabb nincs lokális zsírégetés! A szervezet maga határozza meg honnan dob le zsírt. Leginkább az egyenletességre törekszik, de mindenkinél vannak egyéni különbségek, ami genetika függő. Én is a hasamra hízok sajnos ami cardivascularis rizikó (Szívinfarktus, stroke) szempontból a legrosszabb típus. Ebből fakad a következő kérdésre a válasz nem segít a csak hasizomerősítő gyakorlatok végzése. Szép kockás lesz tőle a has de nem éget zsírt csak a hasról. Több irányzat van. A régebbi irányzat az ún aerob edzést javasolja, ami alacsony, közepes intenzitású mozgás, de hosszabb ideig, folyamatosan. Az ajánlott hossz változó egyéni, de általában legalább 30-40 percet javasolnak. A legújabb elvek már ajánlják az ún interval vagy HITT edzést. Ami alacsony és gyors intenzitású edzésszakaszokat váltogat. Pl. egy 17 perces szobabicikli programban 5 perc kp-alacsony intenzitás után 8 ciklus úgy, hogy fél perc teljes erőbedobás, majd 1 perc kp-alacsony intenzitás. Ez mondjuk kezdőknél megfontolandó, mert eléggé megviseli az embert, de előnye, hogy utána még jó ideig magasabb fordulatszámon pörög az anyagcsere és nagy izomtömegveszteséggel sem jár. A kardió is jó lehet, de ott már nagyobb lehet az izomtömegveszteség és kérdés, hogy bírja-e egy nem edzett személy. Én magam mindig ajánlom a súlyzós edzést. Ennek egyszerű az oka. Az izom ugyanis egy energiaigényes szerv. Minél több van belőle annál több energiát éget el. És minél több energiát égetünk el annál gyorsabban fogyunk. Nekem is ez hozta meg az áttörést, 2 év alatt 35-40 kilót fogytam aerob edzés plussz súlyzós edzés kombóval. Persze közben a táplálkozásra is figyeltem. Sok sikert céljai eléréséhez!
A testtömeg további csökkentése kevéssé indokolt, tapasztalt személyi edző segíthet a célzott megoldásokban. Ld. korábbi válaszunkat.
Hogyha valaki izom tömeget szeretne növelni akkor az edzés mellett a második vagy a harmadik pontot kell betartania?
Jelenlegi alkatától, túlsúlytól, edzés jellegétől és intenzitásától, céljaitól függ. Erre a kalkulátor önmagában nem adhat útmutatást – sportorvos vagy képzett szeméyi edző bevonása javasolt, aki a diétát energiatartalom és tápanyagok megoszlása tekintetében is rendre felül tudja vizsgálni.
Kedves orvoslexikon! Egy fontos kérdésben kérném ki a szakmai véleményüket. Sportmasszőrként dolgozom heti 4 nap 8-10 órát, és emellett edzek hetente 3x edzőteremben, squash. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy hova soroljam a sportolási szokást. Könnyű, nehéz vagy átlag feletti? Makk egészséges vagyok, 72 kg (felszaladt egy 10kg) 4 hete csinálom a kalóraiszámlálást 10 éve pont 12 kg-t fogytam 2 hónap alatt. Most sem a mérleg, sem pedig a centin nem látok fogyást. :( napi 5x étkezem. Nem tudom mit ronthatok el, de a sportteljesítmény beállítására gyanakszom. Volna ötletük? Várom megtisztelő válaszukat
Tíz év alatt több minden megváltozhatott úgy (munka jellege, munkavégzés hatékonysága, hormonális státusz stb.), hogy ami korábban működött, ma már nem biztos. Elsőre átlag felettinek gondolnánk az aktivitását, de ha az ezzel számolt energiamennyiség gyakorlati tapasztalata szerint csupán testtömege megőrzéséhez elegendő, számoljon átlagos aktivitással, majd felezze meg a különbséget, és ezzel csökkentse tovább a bevitelt. Körültekintően járjon el, orvosi konzultáció javasolt, pajzsmirigyére is kitérve.
183/100kg férfi vagyok és 85kg ig le akarok fogyni....egyszer már sikerült, így is fogytam már 16kg-ot, de nálam pár hónap alatt lemegy mert nem tudok 2000 kcal-nál többet enni, viszont mellette sokat sportolok. Napi 2-3 óra biciklizés +súlyzós edzés.
Szia, 2-3 alkalommal edzek hetente, vegetarianus vagyok, és mégis a gyomrom és a hasam zsirtartalma nem akar apadni. Kerdesem az hogy mit hogyan tegyek hogy jo legyen hogy elinduljon a hasamrol a fogyas???
Nehéz kérdés, a makacsabb alkati zsírdepozíció egyénenként változó. Orvosi egyetértés és ellenőrzés mellett próbálkozhat ketogén étrenddel 70-25-5 zsír/fehérje/szénhidrát megoszlásban. Képzett személyi edző segítheti a lokálisan hasznos gyakorlatok elsajátításában.
Be kell tartanom.
Jó kiindulópont!
Kedves orvosiLexikon, az oldalon vegyesen szerepel kilokalória (kcal) és kalória. A piros betűs résznél pl.: "Napi 1200 kalóriánál kevesebb energia bevitele...", "napi 250 kalóriával csökkenti, a fennmaradó 250 kalóriát pedig rendszeres testmozgással" Jól sejtem, hogy mindenütt kcal-ról van szó?
Igen, további információért kérjük olvassa el a kalkulátor alatt linkelt kapcsolódó írásunkat (Kalória, kcal, cal, joule?).
Jo napot. 39 éves 158cm és 64 kg vagyok pajzsmirigyre szedek L-Thyroxin 62,5mg .Szeretnék 55kg -ra lefogyni.Elkeztem tornazni heti 3-4x nemtudom mennyi kcal kell bevinnem ahhoz hogy fogyjak.feherje szénhidrat,zsir,stb.
A gyógyszer befolyásolja az alapanyagcseréjét – kérje ki orvosa véleményét, hogy a kalkulátor eredményeit irányadónak tekinthesse.
Hasznos a szamitas
Nagyon hasznos!
Nagyon profi, jó oldal, gratulálok! 54 évesen 54 kg hölgy vagyok. Sportolgatok, kb napi fél órákat néha egy órát, kardiót és izomerősítést végzek, felváltva mindegyiket másnap. heti 4x tehát átlag 30 perceket. Bár stagnál a súlyom de a hasam körül "úszógumi" van, ami nem akar lemenni. Pedig mivel valamikor edzősködtem tudom milyen speciális edzésmódszereket kell err, és a neten is elérhetőek edzés módszerek alkalmazom is. Nem feltűnő de látható pulcsin keresztül is. Ugyanakkor a vállam szélessége, karom térfogata az izmaim meg összementek. Így tehát alaktalanná váltam hiába a rendszeres edzés (évek óta). Étvágyam is csökkent a rendszeres sport ellenére. (tudom mindez korból is adódik.) Normálisan és rendszeresen étkezem, nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, hetente 3x csírkehúst is. Az utóbbi pár hónapban érzem azt, hogy minden sport, edzés után /közben ill. alig hogy megkezdem, rosszullét, remegés, gyengeség izomremegés fog el és másnapig is érzem. Pedig sport itallal sportolok, magam készítem, teszek bele magnéziumot, kálciumot kis mézet, ásvány vizet és gyümölcslevet. Néha fehérje port is iszom sport előtt/után/közben. Sport után pedig közvetlen fogyasztok energia szeletet vagy banánt és rövid időn belül teljes körűen étkezem. Kérdésem: Ezek után a rövid idejű, gyenge vagy közepes intenzitású sport utáni /közbeni rosszullét, gyengeség érzet, remegés vajon mire vezethető vissza? Valóban minden ráfogható arra hogy öregszem valamint arra hogy autoimmun okok miatt az anti-TPO-m magas? (szedek rá szelént). Tény hogy a terhelést nem bírom úgy mint régen, de azt azért látom hogy korombeliektől is elmaradok, hiszen van olyan nálamnál idősebb aki maratonozik, stb. ..... leginkább ez a sport utáni, hosszabb ideig tartó rossz közérzet az ami aggaszt. (Rendszeres laboron is részt veszek ekkor nézzük a ck-t és néztünk már neurológián laktátot is. Ezek rendben voltak. Májfunkciók viszont magasak annak ellenére hogy nem iszom alkoholt egy cseppet sem, soha nem is ittam, el is ítélem az alkoholt mint olyant. A májeltérés tehát a glükolízis miatt lehet érdekes.) Esetleg a táplálkozásommal lehetne javítani ezeken a problémákon/tüneteken? Léteznek olyan sport orvosi (sport biokémiai )vizsgálatok melyek ezt az okot kideríthetik? (Az általános terhelésesen voltam már, átlagos terhelhetőséget hozott ki, a VOmax-om pl. kitűnő volt de ott is hamar elfáradtam, meg aztán ott már labor paramétereket nem néztek (pl. ck-t, glikogént, stb). Esetleg valamilyen speciális táplálkozásba kezdjek? Úgy gondolom normálisan és kellő időben eszem napi 5x teljes értékű, egészséges ételeket. (Barna kenyér, teljes kiőrl., pékárukat, zöldség gyümi, magok, csirkehús.) Ennél jobban hova fejlesszem az étrendemet? Köszönöm az útba igazítást, a tanácsukat, javaslatukat!
A pajzsmirigy vizsgálatát javasolnánk; vércukor terhelést, a fehérjeporokat nem, túl sok fruktózt sem (összetevők).
most fogom használni remélem hasznos lesz!!.
És mi a helyzet a szoptató anyákkal? 32 éves 58 kilós anya vagyok naponta 8-10 alkalommal szoptatok. Nekem igy mennyi a kalória igényem?
Sajnos 1400 /1500ckal Sem megy a fogyas mit rontok el? A ch bevitelem szerintem magas 160 körüli naponta.Ez a baj?
Ne csak a kalóriákat számold, azt nézd főleg, hogy a makrotápanyagok (szénhidrát, fehérje, zsír) hogy aranylanak meg. 1500 kcal be tudsz vinni csak szénhidrátból, csak fehérjéből is. Fontos az arány.
140 kilóról szeretnék fogyni, de az önök által leírt fehérje-szénhidrát-zsír arányok merőben ellentmondanak a testépítő oldalak által javasoltaknak. Ott arra buzdítanak, hogy diéta/szálkásítás alatt együnk meg zsírmentes testsúlykilogrammonként minimum 2 gramm fehérjét, hogy ne veszítsünk az izomtömegből, tisztán csak zsírból fogyjunk. Én 100 kilóval számoltam, így jelenleg napi 600g csirkemellet és 25 deka sovány túrót fogyasztok fehérjeforrásnak, emellé 150-180g szénhidrátot zab, rizs, durumtészta, zöldség, kevés gyümölcs formájában. Zsírfogyasztásom gyakorlatilag csak ami a túróban van, ezen növelni kellene. Ezt jól birom, egyáltalán nem szenvedek az éhségtől, 2 óránként elosztva eszem 200 kalóriát egyszerre, viszont a sok hús anyagilag igen megterhelő, gondolkozom, hogy valamennyivel csökkentem, illetve kiváltom más, olcsóbb fehérjeforrással (máj, szójabab).
Egész jó a kalkulátor, de a testsúly-csökkentés és testsúly-növelés esetén pl. nagyon nem mindegy, mit akarunk leadni, ill. felszedni. A testzsír-arány a lényeg, nem az össztömeg. Ha zsírt akarunk fogyni, akkor a tápanyag arány nem jól van írva, jóval több fehérje kell és jóval kevesebb szénhidrát. Uez igaz növelésnél is, feltéve, ha nem zsírt akarunk hízni, hanem izmosabbak lenni. Elavult nézet csak az össztömeget figyelembe venni.
Erről már írtunk, terveink szerint még fogunk is. Érdemes elolvasni a korábbi hozzászólásokat.
Köszönöm
Egy lehetséges hibát észrevettem. Az Ön Aktivitását, beállítom " Csekély " A többi beállítást fixre, így napi 1288 kalóriát engedélyez nekem. Ekkor átállítom " Mérsékeltre " ( heti egy-két óra sport/szellemi foglalkozás) többi beállítás marad, felemeli a kalóriám 1596.27-re. ( minden más adat marad ) Tehát 308 kalória extra / nap azaz 2156 kalória hetente, amit elvileg , " heti egy-két óra sport " tal kellene ledolgozni. Aránytalan. Nem napi egy két óra spórt? Biztos heti? Napi 300 kalória 1-2 óra sporttal logikusabb lenne.
Köszönjük az észrevételt! A különbség nem a sportban, hanem az elvégzett munkában, illetve ennek energiaszükségletén érhető tetten. Gondoljon ülőmunkára ami nem szellemi foglalkozás, majd – szintén ülőmunkára – ami kifejezetten az. A szellemi munka energiaszükséglete számottevő.
nagyon köszönöm az elérhető infókat, 164 cm/83 kg, 45 éves nő vagyok magas cukorértékekkel (diétával kontroll alatt tartható), szeretnék fogyni, 1561 nap kcal bevitelhez 215 gr szénhidrát, 58 gr fehérje, 52 gr zsír bevitel ajánlott, kicsit soknak érzem a szénhidrát bevitelt, ha igazam van és csökkentem kell, akkor milyen arányt állítsak fel amivel egyénibbe lehet szabni az értékeimet? nagyon köszönöm előre is a választ
Első megközelítésben az energiabevitel 40-30-30 százalékos aránya lehet előnyös, esetében orvosi/dietetikusi jóváhagyással. A fogyás javítani fog a glukóztoleranciáján, ezek után az arány ismét átgondolható. Célszerű lenne a fizikai aktivitását növelni.
Bocsánat lehet butaságot kerdezek... Sose nézegettem az ételek mértékegységeti, csak most, hogy lett pocakom. És értem en, hogy 1400 kalóriát kéne becinnem. De honnan tudom mennyi cucc van miből egy tányér borsófőzelékben, spenótban vagy csirkepörköltben? Előre is köszi a segítséget.
Az összetevők ismerete, ezek tömege (méréssel, adott esetben becsléssel) és persze némi számolás szükséges. Tápanyagtáblázataink segítenek.
Az ember nem is gondolná mennyi felesleges kalóriát visz be fölöslegesen ami a hízást vagy stagnálást támogatja. Én most szülés után 84 ről indulva eljutottam 78 ig, majd megállt a súlyom és nem értettem. Aztán diétába kezdtem és elkezdtem számolgatni a kalóriákat. Hát megdöbbentő volt mikor láttam mennyivel kevesebbet kell enni, néha nehéz is betartanom. :D Egyébként napi 600 kalóriát tekerek le szobabiciklin ami kb 1 óra aerob jellegű mozgás. És próbálom tartani a napi 1000-1200 közötti kalóriabevitelt. Ez mellett nem figyelek a zsír szénhidrát egyensúlyra csak a kalóriát számolom de így is elindult a fogyás. 78-ról már 74,5 nél tartok. Nagyjából heti fél -1 kilót sikerül fogyni. 2-3 naponta pedig saját testsúlyos edzéseket is végzek 30 percet. Plusz növényi fehérjét iszok így nem érzem hogy az izmaim látnák kárát a diétának. Szóval szuper ez a számláló számolgatással jól lehet fogyni. :)
Segített! Köszönöm
Csodalatos
működik!amennyiben még arra is figyelünk,hogy mit eszünk kalória mennyiségét tekintve még éheznünk sem kell.szerintem ami még fontos az aránylag betartott időponti rendszeresség és a 6óra utáni nem evészet és a napi minimum 2-3 liter víz fogyasztása.tapasztalatból írom nektek
Hát nem tudom. 150 g vagy alatti ch bevitellel tolom 1.5 hónapja, de alig 4kg ment le. Nem esik rólam a kiló, csak lassan. Régen 300-500g ch ment / nap, voltam Stabil 93-94kg.
Mozogni sem ártana mellé..
Szerintem nagyjából korrektek a számok.
Egyébként tényleg jó ez a kalkulátor, nekem sokat segített. Köszönet érte. 130kg-ról lementem mára 107kg-ra, így már csak kb. 25kg-ot szeretnék leadni.
Naponta edzem (bár keveset, 15-20 percet), 16 éves vagyok és fogyni szeretnék. Imádom a nasit...és fogalmam sincs, hogyan tudnék lemondani róla. A hasammal nem vagyok megelégedve, a combom közepes vastagságú... csak a hasam undorító. De mi haszna, ha imádok enni?! Valaki segítsen...bár ehetnék és fogyhatnék is egyszerre.... XD
Egyél egészséges nasit. Szárított gyümölcs, gabonapehely (nem a cukros nyilván), gyümölcstálak. Sajnos kajálás és fogyás együtt az leginkább akkor megy együtt, ha valami fogyókúrás terméket akarnak eladni neked....
nagyon jó
jelenleg a fogyási szakaszban vagyok,napi 6o-8o gr sznhidráttal 1000 kal mellett kocogás,gyaloglással,kerrti munkával

OldalakHonlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×