Gyermek percentilis kalkulátor

[gac]


Adja meg a következő adatokat

A gyermek neme
A gyermek kora  
év és
 
hónap
Testtömeg
Testmagasság

Eredmények

A korhoz tartozó testmagasság percentilis
A korhoz tartozó testtömeg percentilis
A testmagassághoz tartozó testtömeg percentilis
Automatikus újrakalkuláció
Powered by AllNutritionals.com-Free Nutritional Health Tools

 

Kapcsolódó írás: Percentilis - eszik vagy isszák?

A kalkulátor nem ismeri Önt vagy gyermekét, kizárólag a megadott adatokra támaszkodik. Az értékelés orvosi, gyermekorvosi, szakorvosi kompetencia, mely az anamnézis felvételén túl a szakmailag indokolt vizsgálatok elvégzését is feltételezi. Szerkesztőségünk a kalkulátor eredményét illetően általános iránymutatással élhet, de egyedi szakmai véleményt nem formálhat. Köszönjük megértésüket.


Hasznosnak találja? Kérjük, nyilvánítsa ki tetszését facebook oldalunk javára. Köszönjük!
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.
Kisfiam 8 éves, 120 cm. Kimutatták nála 3 éve a növekedési hormon hiányt. Mivel akkor még a percentilis görbe alapján nem volt 3%alatt a magassága, nem engedélyezték a hormonkezelést. Testvére egyébként 10 éves korától kapta a növekedési hormont. Szeretnék érdeklődni, hogy a mostani magassága Ön szerint már kórosan alacsonynak számít? köszönöm!
Nem. Évről évre vitassák meg gyermekorvossal.
15 éves vagyok, 149 cm, és 40 kg. Ez teljesen normális. Anyukám 154 cm, apukám 168 cm, és a nővérem 165 cm 21 évesen. Várhatóan körülbelül hány centiméter leszek? A nagymamám 155 cm, a nagyapám 165 cm körül van, bár nem tudom, hogy ez mennyire fontos.
Nehéz megmondani – más lehet némileg a genetikai, de akár a környezeti tényezők súlya is. Egy egyszerű kalkulációval 159 cm, de ezen már a nővére is "felülemelkedett".
Lányom 13 év 8 hónap 42kg és csak 150. Ez nagyon alacsony?
Nem.
17 éves vagyok 160cm 57kg Ez normàlis? 3éve nem nöttem semmit
A Gauss-eloszlás elejére pozícionált, de önmagában egyáltalán nem kóros. A növekedés üteme is változó lehet, az ún. epifízis fugák záródásáig tart. Fiúknál 18-19 éves korig, esetenként még tovább. Ha a szülei jelentősen magasabbak, megfontolhat egy endokrinológus szakorvosi vizitet.
Köszönöm
Köszönöm
A kislányom 12 év 10 hónapos, 140 cm magas és 31 kg. Az iskola védőnénije elküldött minket gyermek háziorvoshoz. Aggódnom kellene-e emiatt? Köszönettel, Tímea
Nem. A gyermekorvosi vizit célszerű.
Kisfiam 14 és fél éves, és csak 39 kg, 156cm magas. Viszont nem gyarapszik a súlya 1-2 éve. Nagyon aggódok miatta, háziorvos fél éve voltunk, nem mondott semmit. Konkrétan pálcikagyerek, kivannak a bordái. Egyébként jól van, nem túl jó evő, de éhes szokott lenni, de mindenből keveset eszik. Mostanában kezdett serdülni, de a súlya maradt. Köszönöm válaszát előre is.
Aggodalomra okot nem adó adatok, de a gyermek fejlettségének/fejlődésének megítélése, az összefüggések felismerése – számos egyéb adat és az esetlegesen felmerülő vizsgálatok eredményének fényében – gyermekorvosi kompetencia. Még egy roboráló étrend tekintetében is.
A kisfiam 12 éves , 136 cm magas , 35 kg. Véleménye/ük szerint kell e orvoshoz fordulnom a kisfiam testmagassága miatt.
Önmagában nem. A kalkuláció azonban csupán egy számot ad, amit a gyermeket és szüleit is ismerő gyermekorvos hatásköre értékelni, ellenőrizni, az esetleges teendőket a szülőkkel megvitatni.
3év 8 hónapos kisfiam 12.5kg. 93cm. Korosan sovány? Ha igen milyen irányba lenne érdemes elindulni?
A kalkulátor által szolgáltatott eredmény értékelése és esetleges felülvizsgálata gyermekorvosi, védőnői hatáskör.
Kisfiam 6 év 11 hónapos, 133cm,31 kg ez a korának megfelelő? Köszönöm.
A kalkulátor használatával tájékozódhat, de a következtetés gyermekorvosi kompetencia.
Tisztellt cím ! Most látom hogy moderáció után kapom meg az értéket. Elnézést ezért kérem ezekkel az adatokkal és hozzászólással számoljanak. Kislányomnál genetikai vizsgálat negatív, csontkor jó életkornak megfelelő,minden teszt allergia, pajzsmirigy negatív, felszívódás rendben stb. Szülőket nem ismerjük (örökbefogadott) csak az anyát kb 160 cm lehetett. Kiváncsi lennék hogy mekkora lesz a végleges magassága. Illetve eddig anyagcsere genetikára jártunk de nem tudják mért ilyen alacsony és könnyű. Azt mondták próbálkozzunk endokinológusnál. Illetve az lenne a kérdésem ha minden értéke jó akkor is lehet növekedés hormont adni hogy magasabb legyen vagy nem? Köszönöm
Az eredményt a kalkulátor a megadott adatok és algoritmusa alapján szolgáltatja – tájékoztat, de nem következtet. Ez szakorvosi hatáskör. Az endokrinológus felkeresésével magunk részéről egyetértünk. Növekedési hormont a kockázat felmérésével, szakmailag kiemelten indokolt esetben kaphat, magas költségei vannak.
Lany, 3ev 6honap, 14,8kg es 109cm. Korosan sovany?
Magasságához képest sovány, korosztályához nem. Gyermekorvosa véleménye az irányadó!
Köszönöm
A fiam vérnyomása 140/80 138/70-körül van. 195cm és 93kg. 18 éves lesz. a percentilise 95-97 közötti. Körzeti orvos szerint rendben van. Sportorvos nem hagyta jóvá. Nincs panaszunk.
A vérnyomását kontrollálni kell. Kardiológussal történő konzultációt javasolnánk.
Fiam 13 év 8 hónap.47 kg és 157cm. Alacsony a társaitól képest. Normális ez a magasság? 3 éve nagyon minimális cm-t nő évente. Köszönöm!
Normális. A megnyúlási időszakok változóak lehetnek, ki korábban, ki később növekedik többet. A várható testmagasságnál a szülők magassága is irányadó.
Jól növekedik a kislányom? Befolyásolja a tejfehérje allergiája?
Megfelelő étrend esetén nem.
Rendben
lány, 6 év 7 hónap, 21 kg, 123 cm magas - kicsit vékonyka, de ez még belefér?
Igen. Megítélésében gyermekorvosukra is támaszkodjanak!
:-)
Nem rossz sőt egész jó
Ok
Ok
Klassz ez a honlap
OK
Köszönöm szépen!
Jooooo
Köszönöm
:)
16 éves lány esetén aki 56.7 kg és 167.5 cm magas a testmagassághoz tartozó testtömeg percentilis véleményem szerint helytelenül mutatja, hogy túlsúlyos. (> 97th) Ennek az értéknek 50th-75th közöttinek kellene lennie.
A szóban forgó nem/kor/testtömeg esetén 172.8 cm magasságnál jelzi először a szkript az 50th-75th intervallumot. Ezt magunk is túlzónak tartjuk. A kalkulátor felmérési adatsorokra/görbékre próbál közelíteni, mely három jellemző viszonyában komoly kihívás. A testmagassághoz tartozó testtömeg percentilist a kalkulátor felülvizsgálatáig értékes észrevételének megfelelően nem tekintjük feltétlen irányadónak, ezt tanácsoljuk olvasóinknak is. Köszönjük!
:)
Szuper
Köszi

OldalakHonlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×