BMI (testtömeg index) kalkulátor nőknek

Az Ön testtömege (kg)

Az Ön magassága (cm)

Az Ön BMI-je

 

Programunkat egy tizedesjegyre pontosítottuk, a nemre vonatkozó BMI határértékek:

>33.8 Súlyos elhízás
28.8-33.8 Elhízás
23.8-28.8 Túlsúly
18.7-23.8 Normál
16.6-18.7 Sovány
<16.6 Kóros soványság

 

BMI (Body Mass Index - angol)
Kiszámításának módja: testtömeg(kg) / testmagasság(m) négyzete

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

2023. 02. 03., p – 00:44 | M. Attiláné

2015-ben 62 kg, 2022. májusban 76 kg voltam, mára 85 kg lettem. Nagyon könnyű és vékony a csontozatom. Ízületeim gyermek korom óta lazák. Versenyszerűen sportoltam fiatal koromban. Gerincemet 5x operálták, a bal lábam kétszer bénult, combomban az izom gyenge. Gyakorlatilag megszűnt az erőkar a test és a térd között. Bal térdemben a porctartó gyűrűk eltörtek, a kereszt szalagok szakadtak, 2019-ben megoperálták. Mára a bokám is műtétre vár. A legkisebb megerőltető mozgás hatására fulladok. Az állandó magas pulzusszám miatt gyógyszert szedek, aerob mozgást nem tudok végezni, mert rosszul leszek (szédülök és elájulok). A vércukorszint jó, pajzsmirigy rendben, a koleszterin minimálisan magas, HOMA index legutóbb (3 éve) 3,6-os volt. Jelenlegi állapotomban (3 hónapja operálták másodszor a vállamat, bokám műtétre vár) sportolni nem tudok. Helyzetem kilátástalan, a hízás szinte megállíthatatlan az egészséges étkezés ellenére is.

Szakorvosi konzultáció szükséges, véget vetendő az esetlegesen eleve meglévő inzulinrezisztencia -> hízás -> fokozódó rezisztencia -> további hízás ördögi körének. Emellett egy felkészült dietetikus nyújthat értékes segítséget. Prioritás a testtömeg csökkentése mozgásszervrendszere tehermentesítéséhez. Néhány sor alapján erre szorítkozhatunk.

2023. 01. 28., szo – 15:30 | Balla Gáborné

Köszönöm szépen az eredmény megállapítást ! Emellett sokat mozgok, kerékpározás, gyaloglás, lépcsőzés, nem csak a sport miatt, hanem életvitel miatt! 73 éves vagyok!

2023. 01. 08., v – 12:36 | P. Tamásné

56kg vagyok. Januárban 59 évet töltöm.
Covid utáni betegségekből épület fel...és pont akkor fogytam mikor már mondhatom , hogy borzalmak szinte elfogadhatóvá válnak.
Én nem érzem , hogy ez a súly elég lenne.
A fogyással egyetemben olyan fázós vagyok , hogy nem tudom mi segíthetne...
Vastag bundás ledzsingsz és szabadidő nadrág, 3 pulóver...2 zokni egy normál...+ 1 termó..és ha nem mozgok , be kell takarózni...mert fagyok meg...
Segítenének ! Borzalmasan csontos lettem, bőröm több helyen comb, has , comb csípő részén 1 hónap alatt beráncosodott...
Cipelni...mozogni...elég lenne, de szinte létezni nem tudok ezzel a súllyal...
Sok a stressz...de 3 évet elvett az életemből a Covid...amire mint (1982- től egészségügyben dolgozott..) rémálom...mert egész nap se nem bírok, se nincs mit mocorogjak...hogy ne legyen örökös fázis érzetem...
Kérem SEGÍTSÉGÜKET!!!
Mivel lehetne csökkenteni ezt a borzalmas fázás érzetet...és a bőr regenerálódását .
58- 59 kg- nál ami minimális többlet, ez nem volt így.
Orvosilag...nem találtak olyan okot ami miatt ez alakult ki...

Bizonyára teljes kivizsgáláson esett át, így a háttérben meghúzódó esetleges érproblémákat, anémiát, belszervi és hormonális problémákat stb. – laboratóriumi leletekkel alátámasztva – kizárták. A poszt-COVID szimptómák napjainkban intenzív kutatás tárgyát képezik. A stressz szerepe ezzel összefüggésben és ettől függetlenül is felmerülhet. Fokozatosan bevezetett rendszeres testmozgás, roboráló étrend segíthet, valamint természetgyógyász, illetve hagyományos kínai orvoslás megközelítésben ún. melegítő ételek és fűszerek előnyben részesítése. Utóbbi kifejtése és táplálkozás-élettani vizsgálata sajnos meghaladja ezen fórum kereteit.

2022. 11. 14., h – 11:17 | Judit

Hihetetlen hogy 55 évesen 165 cm magasság estén a 66 kg már túlsúly. Figyelembe kéne venni az életkort is , másrészt egy nagy mellbőségű picit húsosabb fajta nő hogy nézne ki 66 kilósan. Apósom 165 cm magas és 60 kg, mint egy afrikai éhező olyan, csont és bőr, pedig ő normál kategória

Köszönjük észrevételét. Az átlagos női mell kb. 350 gramm tömegű. Egy C-kosaras valamivel több mint 500 gramm lehet, egy D-kosaras közel 1 kg (mind átlagban). Normál testalkatú, de nagy mellbőséggel bíró hölgyek belátásuk szerint figyelembe vehetik mindezt – mint alkati tényezőt – testsúlyuk megállapításakor, illetve a kalkulátor használatakor.

2022. 07. 06., sze – 14:22 | Szabo Lajosné

Köszőnöm megtudtam, hogy normál a BMI-in

2021. 09. 08., sze – 19:15 | Frankné Judt Margit

Köszönöm szépen a tiszteletteljes segítségét! 

2021. 03. 26., p – 12:56 | Oláh Nikolett

Na ez furcsa, 174 cm 74 kg vagyok, 20 éve sportolok, kemény sportot, egy deka felesleg sincs rajtam, sajnos nem pontos adatokat szolgáltat, egy sportoló és egy ülőmunkát végző nő sosem lehet azonos, sem az èletkort, sem az izomarányt nem veszi figyelembe.

Örömünkre szolgál, ha valóban nincs egy deka feleslege sem. Ön a Gauss-görbe szélén reprezentál. Egyszerűsített, olvasóinknak, orvosuknak egyaránt informatív kalkulátorunkat a normál eloszlás közepére, azaz nem versenysportolókra, testépítőkre vagy súlyemelőkre szabtuk. Figyelmébe ajánljuk a korábbi hozzászólásokat, válaszainkat.

2020. 11. 21., szo – 10:26 | Rita Franko

Le voltam döbbenve, azt hittem túlsúlyos vagyok, de szerencsére a normál értéket szàmolta ki ez a kalkulàtor. Örülök neki, mert az önértékelésem jobb lett. 47 éves vagyok, de nem szeretnék elhízni, ezzel is csökkentve a betegségek kialakulàsànak lehetőségét. 

2020. 01. 24., p – 21:34 | Holló Marianna

Igen hasznosnak!

2019. 11. 15., p – 21:57 | bercki leila

jjjaj de jóó

2019. 07. 11., cs – 15:17 | B. Katalin

Lehet, hogy tévedek, de egy nő BMI-jének kiszámításához feltétlen figyelembe kell venni az életkort is.
Több BMI kalkulátorába is beírtam az adataimat.
Az eredmény elég érdekesen alakult. Azon az oldalon, ahol az életkoromat is figyelembe vették, az eredmény szerint a testsúlyom "normális", vagyis nem kell változtatnom.
Az Önök oldala nem kíváncsi az életkoromra, és megállapította, hogy "túlsúlyos" vagyok.

Szóval, hogy is van ez?

A BMI kalkulátorok összetettségét a végtelenségig fokozhatnánk további adatok és jellemzők bekérésével. Ez nem cél, BMI-nek sem nagyon nevezhetnénk már ezek után. A kalkuláció egyszerűségében nagyszerű és iránymutató. Habár korábban még a nemeket sem különböztette meg, ennek figyelembevétele ma már valóban célszerű, a következő pedig a derékbőség vagy a derék/csípő arány lehet. Egyesek szerint a korral is érdemes számolni, különösen hatvan év felett. A mi álláspontunk azonban más. A kalkuláció a kor előrehaladtával ne legyen elnézőbb – reményeink szerint ez támogatja jobban az egészségtudatosságot és a megelőzést.

2020. 05. 16., szo – 13:50 | Irén Terézia Mezey

Válasz orvosiLexikon.hu üzenetére

Ez ne is haragudjanak, de a VICCKATEGÓRIA! Mi az, hogy a kor előrehaladtával, nem kell számolni. Most komolyan azt hangoztatják, hogy nem számít, mikor egy idősebb embernek az izma sem olyan, mint amikor virágkorát élte, avagy sportolt, no, ilyen alapon mondják, hogy egy testépítő elhízott, mert egy katagóriába veszik a zsírtömeggel rendelkező egyénnel. ! Arról nem is beszélve, hogy a BMI számítás már RÉG ELAVULT, erről ennyit!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk a véleményét. Ellentétben a testépítéssel (ami más megközelítést igényel, ahogy például egy versenysport is), az idősödés nem választható.

2019. 07. 05., p – 13:21 | Zsuzsi

A csontsűrűséget ez a kalkulator nem veszi figyelembe. 160 cm-es magasságomhoz én 60 kg-osan nagyon beteges külsővel rendelkezem. Fiatal kislány koromban voltam 57 kg, és gyakorlatilag szinte semmi fölösleg nem volt rajtam, sőt! Egy műtét kapcsán az aneszteziológus mondta, hogy jó vaskosak a csigolyáim, szerinte erősebb a csontozatom az átlagnál.

Valóban nem veszi figyelembe. Általános ismeretterjesztési célt szolgál az egészségtudatosság és a megelőzés támogatásának érdekében. Orvosi diagnózis és terápia pusztán a BMI alapján nem állítható fel, nem vezethető be.