Teljességre nem törekvő táblázat az elfogyasztott táplálék összetételének előnyösebbé tételére.
Megjegyzés: betegség, mozgáshiány, mértéktelen alapfogyasztás esetén (pl. alkoholtartalmú italok) a táblázatban foglaltak korlátozottan irányadóak!
GYAKRABBAN, TÖBBET
|
AHOGY EDDIG, DE FELEANNYIT
|
RITKÁBBAN, MINÉL KEVESEBBET
|
friss gyümölcsök | bab | zsírban sült burgonya |
fejessaláta | borsó | |
főtt burgonya | kukorica | zsír |
káposzta | lencse | vaj |
karfiol | rizs | margarin |
kelbimbó | ||
kelkáposzta | gríz | tejföl |
paradicsom | kenyér | tejszín |
spenót | péksütemény | tej (>2,8-3.5% zsírtartalmú) |
tök | tésztafélék | |
uborka | felvágottak | |
zöldbab | puding | zsíros sonka |
zöldpaprika | sajt | szalonna |
hurka | ||
csirke (bőr nélkül) | kolbászok | tepertő |
hal | szalámik | |
pulyka | tojás | cukorka |
száraz disznóhús | csokoládé (<40% kakaó) | |
száraz marhahús | bor | torta, krémes |
sör | fagylalt | |
sovány tej | dzsemek, lekvárok | |
sovány túró | ||
szénsavas és/vagy cukrozott üdítőitalok |
||
gyümölcslevek (frissen, ill. hozzáadott cukor nélkül) | tömény, égetett szeszek (konyak, pálinka stb.) |
Közzétéve: 2016. 04. 06. 00:29
Címkék
Hálás köszönet! :)
Nagyon meg kellene fogadni, de főképpen betartani.
Most törekszem rá.
Tetszik,sokat lehet belőle tanulni