BMI (testtömeg index) kalkulátor férfiaknak

Az Ön testtömege (kg)

Az Ön magassága (cm)

Az Ön BMI-je

 

Programunkat egy tizedesjegyre pontosítottuk, a nemre vonatkozó BMI határértékek:

>35.1 Súlyos elhízás
30.1-35.1 Elhízás
25.1-30.1 Túlsúly
20.1-25.1 Normál
18.1-20.1 Sovány
<18.1 Kóros soványság

 

A BMI (Body Mass Index - angol)
Kiszámításának módja: testtömeg(kg) / testmagasság(m) négyzete

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

2024. 06. 23., v – 23:38 | K. Tamás

Értelmes ez a bmi.
193 cm vagyok, 78 kilósan úgy néztem ki mint egy fogpiszkáló a vastag csontozatom miatt. Évek alatt felszedtem magamra 20+kg izmot kemény munkával, kox nélkül. 105 kg vagyok, a kalkulátorok szerint elhízott, azonnal fogynom kell de csak aerob gyakorlatokkal, az izületeket erőltető súlyzós edzés tilos...vicc...azért testképzavaros sok ember, az ilyen marhaságok miatt. És ez nem egyedi eset. Ez a bmi netto baromság.

Ahogy írja, kedves Tamás, értelmes, mi több, informatív. Szem előtt tartva, hogy sportolók, például egy nehézsúlyú birkózó (magas BMI), vagy éppen egy nádszál magasugró (alacsony BMI) esetében az átlapopulációból kiinduló, csupán két beviteli adatra támaszkodó kalkulátorok nem képesek az esetleges egészségügyi kockázatok megítélésére. A helyzet az Ön esetében is hasonló.
Pontos tájékozódáshoz testszöveti analízisre van szükség (csont- és kötőszövetek, izomszövet, zsírszövet), és itt természetesen nem egy háztartási mérlegre gondolunk, ami megsaccolja, miből mennyi van.
A fentiek egyéb kalkulátoroknál is megfontolandók, például – többek között – egy profi kerékpáros körverseny résztvevőinek sem ajánlanánk állóképesség kalkulátorunkat, mert nem erre való, nem nekik készült. 
A súlyzós edzés hasznos, hozzászólása alapján finomítottunk is az elhízáshoz tartozó értékelésen, de ne feledjük, hogy aerob sporttevékenység nélkül egy mégoly kidolgozott izomzatú ember is lehangolóan hamar kifulladhat egy emelkedőn kerékpárral, vagy egy kaptatón túrázás közben.

Végezetül: figyelmébe ajánljuk ideális testtömeg kalkulátorunkat, mely tolerábilis tartománnyal is szolgál.

2024. 01. 12., p – 07:53 | Netuddki

90-92 kg között mozgok. Több ezer km-t kerékpározok évente. 67 éves vagyok és a mozgással (minden másnap kerékpározok edzés jelleggel) együtt sem megy le ez alá a kg alá a súlyom. Úgy gondolom, hogy a testtömegindex akkor reális, ha "korszorzóval" tekintünk rá. (???)

Valóban lehet érvelni a kor képletbe emelése mellett, leginkább azon kutatások fényében, melyek szerint az idősebb korosztályokba tartozók egészsége jobb, a mortalitási számok pedig alacsonyabbak lehetnek akkor, ha testtömegük valamivel magasabb, mint amit a hagyományos számolás alapján kívánatosnak tartanánk. Ennek megfelelően a legalacsonyabb halálozási valószínűséghez tartozó BMI-k is magasabbak, a korral emelkedhetnek, ami egyesek szerint már az ötven év felettieknél fennáll, mások szerint 70-75 éves kor körül válik csak számottevővé. Ezek a vizsgálatok egyelőre nem meggyőzőek, minden ember más, számos körülmény nehezen súlyozható és illeszthető be, még a testmagasság kor előrehaladtával történő óhatatlan csökkenése, akár a zsíreloszlás kedvezőtlen változása is bonyolíthatja a helyzetet.

Pillanatnyilag úgy gondoljuk, hogy az egészség megőrzéséhez kívánatos sovány és normál kategória elegendően széles. Ezzel együtt meg fogjuk vizsgálni egy átlagpopulációra alkalmas, tudományosan megalapozott korrekció lehetőségét. Addig is ajánljuk ideális testsúly kalkulátorunkat, ahol tolerábilis tartományt is talál testalkatának megfelelően.
Példaértékű fizikai aktivitásához ezúton is gratulálunk.

2023. 12. 26., k – 16:44 | R. Géza

Szia szeretnék fogyni

Az elhatározás az első fontos lépés.

2023. 06. 26., h – 12:59 | Sz-M. Greta

Köszönöm szépen

2022. 06. 10., p – 01:04 | Farkas Balázs

👍

2019. 07. 04., cs – 06:52 | Lajos erRa

Remélem hogy jó eredményt kapunk

2019. 06. 02., v – 20:27 | D. Tibor

Elkezdem a fogyást