Véralkoholszint kalkulátor

[gac]


Kérjük, adja meg a szükséges információkat!

Az Ön neme: férfi

 

Az elfogyasztott alkohol mennyisége:
Pohár (3-3.5 dl) sörből:
Pohárnyi (1-1.5 dl) borból:
Egységnyi (0.5 dl) tömény, égetett szeszből:
Mennyi idővel (óra) ezelőtt?
Testtömege kg-ban:

 

Becsült véralkoholszint:

‰ (ezrelék)
 
Véralkoholszint (‰)
Jellemzők
0.3-0.5

Az első tünetek megjelenése, csillogó szem, derűsebb hangulat, bőbeszédűség, gátlások kezdeti leépülése.

0.5-1.5
Ittasság. Eufória, kifejezetten emelkedett hangulat, gátlások elvesztése, alaptalan önbizalom, erősödő logorrhoea (bőbeszédűség, "szómenés"). Mozgáskoordináció romlása, növekvő reakcióidő, szűkülő térlátás, belövellt kötőhártya. Pulzus és légzés szaporább, vérnyomás emelkedik, verejtékezés, fokozott vizeletkiválasztás (diuresis).
 
1.5-2.5
Részegség. Excitáció (izgatottság), egzaltáció, nyugtalanság, ingadozó hangulat, agresszivitás. Normák figyelmen kívül hagyása. Érzékelés, reflexek, egyensúlyérzés romlása, bizonytalan járás és térbeli tájékozódás, akadozó beszéd. Sápadtság, légzés és szívműködés gyérül, hányinger, hányás jelentkezhet.
 
2.5-4.0
Alkoholmérgezés. Zavarodottság, aluszékonyság, később komatózus szak: ingerekre nincs reakció, reflexek nem válthatóak ki, pupillák szűkek, légzés felületes, pulzus gyenge, vérnyomás alacsony. Vizelet- és széklettartási nehézségek. Aspiráció, fulladás veszélye (garatreflex nincs, nyelv hátracsúszhat), szabadban kihűlés, fagyás. Életveszélyes állapot.

 

Figyelem! A kalkuláció közelítő becslés, mely a kaukázusi (europid) rasszhoz tartozó egészséges emberek szervezetének átlagos etil-alkohol metabolizmusán (pontosabban katabolizmusán) alapul. Nem veszi figyelembe az etanol lebontásának, az alkoholtűrő képességnek (alkoholtolerancia) genetikai, alkati, életkorból, illetve egyéb okból fakadó különbözőségeit. Felbontása korlátozott az elfogyasztott italok alkoholtartalmára és időtávjára, érzéketlen a fogyasztás körülményeire. Betegség, gyógyszerek szedése, beszűkült májfunkció (enzimaktivitás) esetén nem informatív.

Magyarországon a gépjárművezetés kapcsán zéró tolerancia van érvényben, azaz alkohol jelenléte a vérben a kimutatható legcsekélyebb arányban sem megengedett.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.
Sziasztok, jó lesz ez csak szerintem figyelembe kellene venni még a fogyasztási időpontokat is, mert ha valaki például egy buliba érezéskor megiszik egy rövidet majd fél óra elteltével egy sört és újabb fél óra elteltével egy újabb sört, majd ez után szeretné megtudni hogy hány óra múlva indulhat hazafelé kocsival (gondolom a legtöbben ezért használnák) a kalkulátorból, amivel viszont csak egyszeri fogyasztást lehet megadni miközben a szervezete egy részét már rég lebontotta az alkoholnak ezért nem fog valós képet mutatni. A lényeg hogy rekordonként kellene rögzíteni az egyes időpontokat és a hozzájuk tartózó elfogyasztott alkohol típusát, mennyiségét amiből lehetne számítani egy eredő időpontot amikor a vér alkoholszintje 0 lesz.
Köszönjük a hozzászólást. Magunk is elgondolkodtunk rajta – más tényezőkkel együtt –, végül elvetettük azzal, hogy az egyszerűség célravezetőbb. Több bekért adat egyben több bizonytalanság is, de megközelítése ésszerű, visszatérünk rá.
Ok
Tehát a 61 üveg sör 2,5l rozé bor és 7dl vodka és 6 feles jéger 24 óra alatt halálos ezek szerint.
Nagyon hasznos. Én egy kicsit emelném a várakozási időt!
Nem rossz ez a kalkulátor, de csak durva kalkulációt tesz lehetővé. Nem lenne rossz, ha lehetne tizedesvesszőt is használni. (Pl. 1,5 órával ezelőtt, 1,5 egységnyi, stb.)
Köszönjük az észrevételt! Kalkulációnk becslés, amely számos tényezőt nem vesz figyelembe (ld. feljebb). Ennek fényében a tört számok használatát nem tartjuk célravezetőnek. Javaslatunk, hogy a becsült fogyasztásnál legyünk szigorúbbak, azaz kerekítsünk felfelé, az eltelt időnél pedig lefelé. Jobb az óvatosság, induljunk ki ebből.
Én most elolvastam és hasznosnak találtam,ezért meg is osztottam a Facebook oldalon :-).
Tetszik
Igaz
Két liter bor halálos? Köhhöm!!! Nem is nagyon érzem... Kicsit rossz az algoritmus!!!!! :) Az egy dolog hogy 8-10 óra alatt benyaldosva....
Az algoritmus nem alkoholistákra vonatkozik!
XDDDDDDD

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×