Napi kalóriaszükséglet kalkulátor

[gac]

Kérjük, hogy amennyiben hibát tapasztalnak, forduljanak hozzánk közvetlenül az alábbi címen:
info[kukac]orvosiLexikon.hu

Köszönjük!

Adja meg a következő adatokat

Az Ön neme
Az Ön testmagassága
Az Ön testsúlya
Az Ön életkora
év
Az Ön aktivitása

Automatikus újrakalkulálás

Eredmények

BMR (alapanyagcsere)

Tápanyagszükséglet

I. Testsúlyának megőrzéséhez

Kalória (kcal) kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

II. Testsúlya csökkentéséhez

hetente*
Kalória kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

III. Testsúlyának növeléséhez

hetente
Kalória kcal
Szénhidrátok (55%) kcal = gramm
Fehérjék (15%) kcal = gramm
Zsírok (30%) kcal = gramm

Powered by AllNutritionals.com-Free Nutritional Health Tools

*Egy font valamivel kevesebb mint 1/2 kg (0.453 kg). Általánosságban heti kb. fél kilogramm fogyáshoz napi 500 kalóriával kevesebbel kell beérnie, heti kb. fél kilogramm hízáshoz pedig ugyancsak napi 500 kalóriával többet kell magához vennie. A kalkulátor "Testsúlya csökkentéséhez" mezőjébe törtszám is beírható, pl. 0.3 = 30 dkg (amennyiben a mellette lévő mező kg-ra van állítva).

Figyelem! Napi 1200 kalóriánál kevesebb energia bevitele, és több mint heti 1 kg fogyás célkitűzése nem javasolt!

Egészségét és fizikai kondícióját jobban szolgálja, ha – heti kb. fél kilogramm fogyás eléréséhez – energia bevitelét csak napi 250 kalóriával csökkenti, a fennmaradó 250 kalóriát pedig rendszeres testmozgással váltja ki!

A kalkulátor tájékoztató adatokat szolgáltat, eredményei szélsőértékek által nem korlátozottak, ezért – a figyelmes és ésszerű kitöltés mellett – a konkrét javallat megfogalmazása, az egyénre szabott program kidolgozása és annak felügyelete orvosi, dietetikusi közreműködést igényel!

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

Kapcsolódó írásunk: Kalória, kcal, cal, joule?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.
Nagyon hasznos!
Remek információk a fogyáshoz és az elért testsúly (tömeg) megtartásához!!
Hasznos, a kalkulációk felhasználásával 15 hét alatt 17 kg-t fogytam.
A rizs szénhidrát. De van benne fehérje is. Az a fehérje is beleszámít a 15% fehérjébe?
Természetesen. A fehérjehányad a rizs fajtájától is függ.
Igen, beleszámít :)
Hízásra szeretnék törekedni!
A kalkulátor ehhez is segítséget nyújt.
A cikk hasznos és jó, mindössze egyetlen következetes hiba van benne. A "kalória" szót mindenhol "kilokalória" értelemben használja. A "kalória" az "cal", ennek az ezerszerese a "KILOkalória", azaz "kcal". 1 kalória = 4,186 J, tehát 1000 kalória (ami 1 kcal) = 4186 J.
Kedves Balázs, következetesség van, hiba nincs. Kérjük olvassa el alábbi cikkünket: http://orvosilexikon.hu/cikkek/kaloria-kcal-cal-joule
Új év,Új én reményében érdekelne,hogy mire is kéne jobban figyelnem.
Minden élelmiszer csomagolásán ott van, hogy "INBE napi 2000 kcal-ás étrendet figyelembe véve"... Még szerencse, hogy nem veszem figyelembe. 3659,01 jött ki!
Valóban nagyon hasznos kis kalkulátor, köszönöm szépen!
Köszönöm, hasznos
melyik megvonás jelent nagyobb fogyást: 100 g zsír vagy 100 g szénhidrát
Noha a zsír energiatartalma magasabb, kutatások szerint a finomított szénhidrátok megvonása mind a testtömeg csökkentése, mind egyéb élettani szempontokból kedvezőbb.
Mi van akkor ha nekem azt írja hogy a testsúlyom csökkentéséhez 3250kaloriát kell bevinnem egy nap de én csak max 1200kaloriát viszek be 5 étkezéssel egy nap?Akkor ez azt jelenti hogy többet fogok fogyni vagy a szervezetem azt érzi hogy éhezem és elkezd raktározni?
Többet fogy. A számokat nézve azonban veszélyeztetheti az egészségét.
Szerintem ebben semmi megfogalmazási hiba nincsen, mértékegység mint cím, és utána a mennyiség. Vagy ha jobban tetszik például VOLT: 500KV (elektromos feszültség esetében). Igaz a címben a kalória helyett lehetett volna energiát írni de az meg túl tág fogalom.
köszönöm a segitséget csak 1 bajom van nem vagyok kitarto.
Itt mikor az ember beírja a saját testsúlyát a kalkulátor nem tud számolni az izom és a zsír arányával. Mi alapján számolja ki akkor a napi kalóriaszükségletem? Én a testtömeg indexben nem hiszek. Sok izmos ember van akit az alapján elhízottak közé lehetne sorolni.
Igaz, hogy az izmos emberek nagyobb súlyúak, de a kalkulátor a napi sport időtartamát is kérdezi és ennek megfelelően számol. Aki izmos és nem hájas, az amúgy sem akar fogyókúrázni, szal be se lép az oldalra elvileg, legfeljebb kíváncsiságból.
Igazán remek kalkulátor.
Mi a helyzet a szénhidrát -fehérje aránnyal? Szinte minden más fogyókúrás cikk kiemeli, hogy az napi össz energiaértéken belül csökkenteni kell a szénhidrátok arányát a fehérjék javára. (A maradék szénhidrát is lehetőleg rostos, lassan emésztődő legyen, de ne menjünk 100g/nap szénhidrát bevitel alá, mert az meg egyéb problémákat okoz!) Miért az 55-15-30%-os (szénhidrát-fehérje-zsír) arány a javasolt?
Szakmai körökben vegyes a megítélése. A sok helyütt emlegetett 40-30-30% alkalmazásának csekély további hozadéka helyett inkább némi testmozgást javasolnak. Noha a több fehérje segít a jóllakottság érzésének könnyebb elérésében, élettanilag kevésbé kiegyensúlyozott, a kívánt és elért testtömeg megőrzése nagyobb kihívás. Valóban, a túl kevés szénhidrát fogyasztása kerülendő, az elfogyasztott szénhidrát összmennyiségén belül a finomítottak aránya csökkentendő – akár fogyókúrázunk, akár nem. A téma messzire vezet, körbejáráshoz átfogó cikk megírását tervezzük.
A 40 + 40 + 30 = 110. Erdekelne melyik arány lett elirva?
Köszönjük! :)
67 évesen a fogyókúrás diétát mennyire tolerálja a szervezetünk...
Dietetikussal és/vagy háziorvossal érdemes megvitatni, aki az egészségi állapot, az esetleges kórelőzmény figyelembevételével mérlegelhet. Túlsúly esetén az ésszerű diétának idősebb korban is egyértelmű a hozadéka. Magunk részéről a lassan járj, tovább érsz megközelítést javasolnánk.
Te jó ég. Ez rettenetesen müködik. Regota stagnált a sulyom. Sehogy se ertem el a 66kg kuszob alá menést es mar kezdett szertefoszlani a remény hogy valaha visszanyerem 2 szülésem utan evekkel az 58-59kilos regi versenysulyom. (85röl indultam......)És a számolgatással azonnal megindult a maradek suly tavozasa es a fogyás. 2het alatt bele lehet jonni a szamolasba is. Fantasztikus.
Nincs is ennél jobb kalkulátort az interneten! Évek óta ismerem és használom. Csak ajánlani tudom mindenkinek, köszönöm!
Tetszik, köszönöm! A számolás alapján a testsúlyom megőrzéséhez napi 1951,68 kcal szükséges. (Férfi, 180 cm, 76 kg, 65 év, ülőfoglalkozás.) Szénhidrátok (55%) 268,36 = gramm Fehérjék (15%) = 73,19 gramm Zsírok (30%) = 65,05 gramm Jól olvasom, hogy napi kb. 1/4 kg kenyér és kb. 15 dkg felvágottal bevittem a teljes energia szükségletet? Válaszát előre is köszönöm. Miklós
Túl sok energiát tulajdonít a kenyérnek/felvágottnak. Tápanyagtáblázatainkat ajánljuk a figyelmébe.
A 268,36 gramm az a makrotápanyag súlya és nem a készterméké (mint pl. az említett kenyér).
Kipróbálom, vajon használ e?
Fogyás heti 0.5
Önök szerint a heti 3 alkalommal történő CrossFit edzés mellett, ha fogyni szeretnék, de célom, hogy csekély izomvesztést érjek el, alkalmazható a 34%f-43%sz-23%zs-os arány (ún. szénhidrátszegény étrend) 2.000 kcal-ra beállítva v. egészségkárosító hatása lehet? (30/f, 190 cm/102 kg, magas vérnyomás)
Ez a kombináció nem tűnik szerencsésnek, különösen a CrossFit – magas vérnyomás relációjában. Előzetes orvosi vizsgálat és konzultáció javasolt.
A kalória kalkulátorra támaszkodva 2016 aug.15.-2018 jan 15.-ig 172 kg-ról 136 kg-ra sikerült lefogynom.Rendszeres laborvizsgálatok.:minden eredményem látványosan javult. Cukor 4.5, vérnyomás 130/80 tartósan . K.Elek
Nekem a testsúlyomhoz és magasságomhoz 1010.84Cal állított be fogyáshoz. Írja azt is az oldal, hogy 1200 alá menni nem javasolt. A kérdés az, hogy másnak is adott ki ilyen értékeket? Illetve, ha több a fehérje fogyasztás gondolom az nem baj csak a szénhidrát, zsír ne legyen több. Köszönöm a választ előre is
Jó.
2488 kcal szükséges a fogyásomhoz.Azaz Sz:55% F:15% Zs: 30%. Viszont nemigazán èrtem a számolás részét,hogy hogyan is jön ki a végén ezekből a 2488 kcal.Tudna e számolás részében segíteni?
Az "Átlagon felüli (rendszeres intenzív sport/fizikai munkakör)" és a "Nagyon magas (intenzív sport naponta/nehéz fizikai munka)" az hány órára értendő és egyenként a két aktivitás? és folyamatosan szünetek nélkül napi 8 órában csinálva kell érteni ezeket? én keveslem a napi 123 gramm fehérjét. (28, 175cm, 72kg)
jelenleg a fogyási szakaszban vagyok,napi 6o-8o gr sznhidráttal 1000 kal mellett kocogás,gyaloglással,kerrti munkával
nagyon jó
Naponta edzem (bár keveset, 15-20 percet), 16 éves vagyok és fogyni szeretnék. Imádom a nasit...és fogalmam sincs, hogyan tudnék lemondani róla. A hasammal nem vagyok megelégedve, a combom közepes vastagságú... csak a hasam undorító. De mi haszna, ha imádok enni?! Valaki segítsen...bár ehetnék és fogyhatnék is egyszerre.... XD
Egyél egészséges nasit. Szárított gyümölcs, gabonapehely (nem a cukros nyilván), gyümölcstálak. Sajnos kajálás és fogyás együtt az leginkább akkor megy együtt, ha valami fogyókúrás terméket akarnak eladni neked....
Egyébként tényleg jó ez a kalkulátor, nekem sokat segített. Köszönet érte. 130kg-ról lementem mára 107kg-ra, így már csak kb. 25kg-ot szeretnék leadni.
Szerintem nagyjából korrektek a számok.

OldalakHonlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×