táblázatok

[gac]

A mozgásfejlődés állomásai születéstől három éves korig.

 

A témakörben fellelhető információk számos esetben ellentmondásosak, így az alább olvashatóak csupán tájékoztató jellegűek.

Felelősséggel egy forgalomban lévő adalékról sem állíthatjuk, hogy egészségkárosító hatású, de – visszájára fordítva – egy ma ártalmatlannak tűnő anyagról is bebizonyosodhat később, hogy hosszabb távon történő fogyasztása hátrányos következményekkel járhat. Előfordul, hogy az egyik kutatóintézet bizonyos adalékot veszélytelennek ítél, egy másikban károsnak találják. Sokszor az alternatív diagnózis és gyógyítás gyakorlóinak (és hívőinek) soraiból származhatnak kellően meg nem alapozott vélekedések.

 

Az adatok átlagoltak, tisztított élelmiszerre vonatkoznak és tájékoztató jellegűek.

Egy adott élelmiszer kálciumtartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (amennyiben az a csomagoláson fel van tüntetve vagy a kereskedelmi egységben egyéb módon hozzáférhető).

 

Egyórás tevékenység alatt, testtömeg kilogrammonként.

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule) – Kalkulátorunkhoz kattintson ide!

Teljességre nem törekvő táblázat az elfogyasztott táplálék összetételének előnyösebbé tételére.

Megjegyzés: betegség, mozgáshiány, mértéktelen alapfogyasztás esetén (pl. alkoholtartalmú italok) a táblázatban foglaltak korlátozottan irányadóak!

Védő-, betegségmegelőző hatások

A héjas termésű gyümölcsök többsége, mint a dió, a mandula, a mogyoró, a kesudió, a pisztácia stb. Ázsiából, vagy Dél-Amerikából került Európába, s vált kedvelt csemegévé. E héjasokat felhasználják sütemények, kenyerek, sajtok ízesítésére, salátákhoz keverve, de húsételek készítésénél is kiválóan megfelelnek. Natúr, pörkölt mogyorót, mandulát is szívesen szemezgetünk, a dióról pedig a nagymamám készítette mézes dió, s a karácsonyvárás jut az eszembe.

A héjas termésű gyümölcsök összetétele eltér a többi lédús gyümölcsökétől.

A testmagasság cípő nélkül, a testtömeg ruházat nélkül mérendő.

Az illóolajok alkalmazásának javallata szakirányban képzett természetgyógyász, orvos, gyógyszerész kompetenciája.

Illóolaj vásárlása esetén feltétlenül olvassa el a gyártó által mellékelt használati előírást!

A teljességre nem törekvő táblázat nem ajánlás, a benne foglaltak csupán tájékoztató jellegűek.

 

Az alábbi étrend bevezetésére orvosi javaslat alapján, dietetikussal történő konzultációt követően kerülhet sor.

Külön táblázat nők és férfiak esetében.

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule) – Kalkulátorunkhoz kattintson ide!

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Az adatok tájékoztató jellegűek, azaz egy adott élelmiszer energia- és szénhidráttartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (ld. csomagolás).

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Az adatok tájékoztató jellegűek, azaz egy adott élelmiszer energia- és szénhidráttartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (ld. csomagolás).

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Az adatok tájékoztató jellegűek, azaz egy adott élelmiszer energia- és szénhidráttartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (ld. csomagolás).

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Az adatok tájékoztató jellegűek, azaz egy adott élelmiszer energia- és szénhidráttartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (ld. csomagolás).

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

Feliratkozás táblázatok csatornájára

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×