Kő a testen – Gyógyító rezgések

Egy szép kő szemet gyönyörködtető lehet, de nemcsak esztétikai élményt nyújthat, gyógyíthat is.

Az ősi kínai gyógyászatban, az akupunktúrában kezdetben köveket használtak, melyeket később a tű váltott fel. A kineziológia ma is előszeretettel használ a gyógyításban köveket.

Az asztrológiai is foglalkozik a kövek pozitív kisugárzásával.

A kövek gyógyító erejét többféleképpen használhatjuk fel. Válasszunk ki egy nekünk tetsző, szép követ és azt hordjuk magunknál, vegyük többször a kezünkbe, ezáltal a reflexzónákon át hat, harmóniát sugároz a test egészére.

A kövek különböző rezgéseket vesznek fel és bocsátanak ki, így minden egyes kő más és más rezonanciát idéz elő a testben. Az ékszerbe foglalt drágakövek, féldrágakövek összegyűjtik a nap energiáját, és ezt továbbítják viselőjük felé.

Segítenek a szervezet energia-egyensúlyának visszaállításában, fenntartásában. Az egyik legismertebb módszer az akupunktúrás pontokon keresztüli kezelés.

A szervezet egészséges működéséhez egyensúlyra van szükség, ha az egyensúly felborul, elakad az energiaáramlás.Az energia, a Qi a testben energiavezetékeken, meridiánokon keresztül áramlik.

Ezek a meridiánok az egész testben megtalálhatók, a kéz vagy a lábujjak csúcsán végződnek. Az akupunktúrában meghatározott pontokban, ahol energiagát található, tűket szúrnak, amellyel az energia áramlását serkentik, esetleg csökkentik, elősegítve ezzel a Qi-energia megfelelő áramlását.

A kövek ennél a kezelésnél épp oly hatásosak lehetnek, mint a tűk. Helyezzük a megfelelő követ a problémás pontra, vagy körözzünk a pont körül naponta néhány percig, a kezelést addig végezzük, amíg a panaszok meg nem szűnnek.

A testi bajoknak, betegségeknek szinte mindig van valamilyen lelki oka is, pl. a gyomorfekélynél a túlzott idegeskedés, stressz. Ha tisztában vagyunk problémáink lelki okával, akkor próbáljunk meg olyan terápiát választani, amely érzéseinkre hat.

Minden egyes testi és lelki betegségre van jótékony hatású, gyógyító kő, amely segít a szervezet egyensúlyát visszaállítani. A sokakat gyötrő depresszióra pl. az azurit, a füstkvarc, a gránát, a platina, az arany, a rubin, a zafír; a stresszre a lepidolit lehet gyógyír.

A testi bajok közül a cukorbetegség gyógyítására a citrint, a magnetitot, az achátot; a gyomorfekélyre pedig az aranyat, a holdkövet, a malachitot, a zafírt ajánlják.

Aki ilyen módon szeretne betegségében javulást elérni, az szakértő segítségével válasszon magának gyógyító követ, melynek birtoklása már önmagában is lelki megnyugvást hozhat. A lélek nyugalma pedig elősegíti a test épülését.

 

Potondi Eszter

forrás: archívum
(Patika Tükör – 010401)

 

Archívum

Archivált írás. A benne foglaltak aktualitása nem garantált, illetve nem feltétlenül tükrözik a vonatkozó tudományterületek jelenlegi ismeretanyagát, szempontjait és hangsúlyait.

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.