Mérgek nélkül

Tavaszi regenerálódás szelíd módszerrel

Február"március körül nemcsak a természetben köszönt be a tavasz, hanem szervezetünk is a megújulást kívánja, ám ebben a folyamatban sokszor külső segítséget igényel. Ha hosszú volt a tél és kevés a napfény, ha sokat dolgoztunk, ha túlhajtottuk magunkat, szervezetünk tartalékai bizony kimerültek. Az év végi ünnepek környékén zajló vendégjárások, nagy evészetek és ivászatok sem éppen az egészség irányába terelték éltető energiáinkat.

Mindenkinek azt javasolnám, hogy a tavasz beköszöntével csináljon végig egy erőteljes, méregtelenítő kúrát. Léteznek olyan homeopátiás gyógyszerek, amelyekkel egy ilyen komplex kúra végrehajtható. Ezek az apró pirulák a fő kiválasztószerveket, a májat, a vesét és a nyirokrendszert késztetik - összehangoltan - erőteljesebb működésre. Teljesen egészséges embereknél is megújulást hoz a kúra: szebb lesz a bőr, jobb a teherbírás, frissebb a közérzet. Különböző allergiás betegségekben, emésztési panaszoknál, de más krónikus betegségekben is a terápia alapját képezheti a méregtelenítés. A kúra menetének pontos szabályai vannak, ezért mindenkinek azt ajánlom, konzultáljon homeopata orvossal, aki nemcsak a méregtelenítés módját, a gyógyszerek használatának szabályait magyarázza el, hanem - az esetlegesen fennálló betegségek miatt - mindenkinél egyénre szabottan módosítja és ellenőrzi a gyógyszerek szedését. (A gyógyszerek, a többi homeopátiás szerhez hasonlóan természetes eredetűek, kémiai hatóanyagot nem tartalmaznak.)

A tavasz közeledtével érdemes az allergiás, szénanáthás betegeknek is felkeresni tapasztalt homeopata orvost, mert egyrészt bizonyos pollenek már márciusban támadhatnak, másrészt a terápiának nem a markáns tünetek jelentkezésekor, hanem jóval ezek előtt kell elkezdődnie.

Bizonyára sokan tapasztalják, hogy a csikorgó téli hideg után meglepetésszerűen beköszöntő enyhe időben sokkal könnyebben hűlnek meg, mint a fagyok idején. Az amúgy is kicsit kimerült immunrendszerünk "feltámasztására" léteznek olyan homeopátiás gyógyszerek, melyek erősítik védekezőrendszerünket. Felnőttnek, gyereknek egyaránt hasznosak megelőzésre is, de az esetlegesen bekövetkező meghűlés, influenza lefolyási idejét is lerövidítik. Mindezek a gyógyszerek a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktiválása révén hatnak. Krónikus betegségekben az orvos által jól kiválasztott, úgynevezett alkati szer egyébként immunstimuláló hatással is bír, vagyis az egyén egyre inkább képessé válik arra, hogy saját maga vegye fel a harcot a betegségekkel szemben s egy idő után egyre ritkábban lesz beteg.

Kiürült vitamin- és ásványianyag-készletünk pótlása természetesen nem lehetséges homeopátiás szerekkel, de a megfelelő táplálkozás során a szervezetbe kerülő nyomelemek (pl. vas) felszívódása és szervezetbe való beépülése nagymértékben segíthető. Tapasztalt homeopata orvos tanácsot tud adni abban, hogy az ilyen jellegű hiányok miatt fellépő "tavaszi fáradtságot" hogyan lehet leküzdeni.

Minden fent említett esetben komplex (több összetevőből álló) és monokomponensű (egy hatóanyagból álló) homeopátiás gyógyszerek is szóba jönnek, mint hatásos segítség, de fontos, hogy alkalmazásuknál figyelembe kell venni a homeopátiás gyógyszerek szedésére vonatkozó általános szabályokat.

Dr. Szabó Beáta

homeopata orvos

forrás: Patika Tükör - 2002-03-01

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.