Hámlasztás, pakolás, feszesítés

Bőrápolás tavasszal

A tavasz a megújulás időszaka. Ahogy szervezetünknek, úgy bőrünknek is szüksége van felfrissülésre, ápoló gondoskodásra.

Érdemes az otthoni bőrápolás mellett néhány olyan régi és új kozmetológiai eljárást is kipróbálni, amely - így a tavasz kezdetén - felkészíti, vitalizálja, megfiatalítja a bőrt és a szervezetet.
Az iontoforézises kezeléssel - vagyis a galvánáram segítségével - olyan nélkülözhetetlen hatóanyagokat juttathatunk a bőr mélyebb rétegeibe, mint például a kollagén, az elasztin, vagy a vízben oldódó vitaminok. A galvánáram a szövetekben ionvándorlást hoz létre, melynek köszönhetően különböző töltésű ionok, molekulák (kozmetikai hatóanyagok) az azonos töltésű elektróddal a bőrbe juthatnak. A galvánkezelés tágítja az ereket, fokozza a vérkeringést, ránctalanító, vízpótló hatása van.
Az ultrahangos kozmetikai kezelés jótékony hatással van a száraz, zsírhiányos bőrre. Ezzel az eljárással zsírban oldódó vitaminokat lehet a bőrbe juttatni.
A tavasz a hámlasztó kúrák időszaka is. A kezelésekhez antihidroxisavakat általában gyümölcssavakat, glikolsavat használnak, ezek természetes hámlást elősegítő, regeneráló, fiatalító hatásúak, de fényérzékennyé teszik a bőrt, ezért a kúrát érdemes kora tavasszal, késő ősszel elkezdeni. A gyümölcssavak kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket, elősegítik a bőr természetes megújulását, a bőr szerkezete finomabbá válik, felülete simább és bársonyosabb lesz.
Egyre népszerűbbé válnak az aromaterápiás, iszappakolásos, karcsúsító eljárások is, melyekkel látványos eredményeket érhetnek el a fogyni vágyók vagy a cellulitiszproblémákkal küszködők. A kúra során tengeri iszapban vagy illóolajokban áztatott fáslikkal tekerik be a kezelendő testfelületet. A méreganyagok az ozmózis hatására kiürülnek a pólusokon. A bőr simábbá, feszesebbé válik, a kötőszövet állaga jelentősen javul.
A szauna egészségre gyakorolt jótékony hatása jól ismert, a kozmetikai célokra használt infraszauna hatása azonban kevésbé. Az infraszauna infrasugarakat bocsát ki, melyek kb. 3-4 centire hatolnak be a bőr alá, a fényenergia átalakul hőenergiává, amely a szervezetet felmelegítve fejti ki méregtelenítő, sejtregeneráló hatását. Tartós használata javítja a vérkeringést, átformálja az alakot, jótékonyan hat a cellulitiszre, lassítja az öregségi folyamatokat, erősíti az immunrendszert.

Potondi Eszter

forrás: Patika Tükör - 2004-03-03

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.