Íriszdiagnosztika

Az írisz, vagyis a szivárványhártya az érhártya meghosszabbítása. Igen bonyolult szerkezetű szerv, mely több síkra bontható elnevezés és elrendezés szerint. Egy négyzetcentiméternyi felülete rengeteg információt tartalmaz. Igen nagy jelentősége van, hiszen részletes tájékoztatást ad szervezetünk belső állapotáról.

 

Az íriszdiagnosztikát dr. Pécely Ignác magyar orvos fedezte fel az 1800-as években. Pécely doktor köztudottan élénk gyermek volt. Csínytevései közben eltörte egy bagoly lábát: a baleset után a bagoly hatalmas íriszében változást vett észre. E megfigyelés nem hagyta nyugodni. Már orvosként kutatni kezdte az íriszben történt változás okát: a kutatás eredményeként "fedezte fel" az íriszdiagnosztikát.

Az orvostudomány meghatározása az íriszdiagnosztikáról: "...olyan vizsgálati módszer, amely a szem szivárványhártyájának (íriszének) vizsgálatával felméri a szervezet állapotát."

Jelzi:

  • az öröklött hajlamot
  • a jelen állapotot
  • a várható állapotot
  • műtéteket, baleseteket, egyéb beavatkozásokat
  • terápiák alkalmazását

A módszer fájdalommentes és veszélytelen. A módszer egész Európában elterjedt, kiemelten Lengyelországban, ahol kórházakban is alkalmazzák, Oroszországban, a volt Szovjetunió köztársaságaiban, Franciaországban és Németországban. Az Egyesült Államokban és Kanadában speciális íriszfotó alapján komoly adatbankok is vannak.

Rendkívül fontos a színek és a formák alapos megfigyelése és rögzítése, valamint a pontos helymeghatározás.

Az anatómiai felkészültség lehetővé teszi, hogy az egyes szervek testen belüli elhelyezkedését és az összefüggéseket felismerjük. Tudnunk kell az izmok, az erek, a csontok és a nyirokrendszer, valamint a mirigyek helyét is.

A vizsgálat végezhető olyan nagyítóeszközzel, mely megfelelő világítással rendelkezik. Természetesen az Iridoscop alkalmazása a legjobb. Ez a műszer biztosítja a térbeli látást, az írisz fényképezését és a fontosabb részletek kinagyítását.

Köztudott, hogy sok betegség kialakulását helyes táplálkozással meg lehet akadályozni. Megfelelő diétával, illetve a diéta beállításával a már kialakult betegséget gyógyítani lehet, ezért van nagy jelentősége a diéta beállításának az írisz vizsgálatánál.

A klinikai diagnosztikának nélkülözhetetlen alapfeltétele az alapos orvosi szakismeret, ugyanis végleges diagnózist csak az orvosdiagnosztikai és az íriszdiagnosztikai vizsgálat együttes eredménye után lehet kialakítani.

Cél a betegség kiváltó okainak megkeresése, a megfelelő terápia alkalmazása, az egészség helyreállítása.

 

forrás: Patika Tükör

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.