Vannak videók ahol egyhúzásra majdnem 1 litert, pontosan 7 decit, amik általában a nagy pl. whiskis üveget jelentik, na azokat lehúzzák és túlélik. Persze a filmet utánozva volt aki nem vagy detoxikálták. Viszont igen, az alkoholisták akik erre gyúrnak, már jobban bírhatják elvileg feldolgozni az alkoholt.
Az érdekessége a dolognak, vajon ezeknél az embereknél nehezebben kimutatható az alkoholszint vagy lehet-e gyúrni/gyakorolni/tréningezni rá, hogy a szervezet gyorsabban és több alkoholt bontson le? Ugye, amit mindig megadnak egy átlagérték, ez olyan, mintha egy tornaórán a diákok magassági ugrás mérésének az áltagát vennénk, ami nyilván kevesebb lesz, mint amit valamelyik diák meg tud ugrani, így építek egy keritést, aztán elcsodálkozom, hogy ugorhatta át könnyedén.
Megfigyelhető hozzászokás, amikor a munkára fogott emzimrendszerek gyorsabban, erőteljesebben reagálnak a rendszeres alkoholbevitelre. Nem érdemes "gyúrni" erre, sok jó nem származik belőle: krónikus kitettség, megváltozó gyógyszermetabolizmus, további toxikus szervkárosodások.
Van egyfajta funkcionális hozzászokás is, amikor a rendszeres fogyasztó jobban kontrollálja az alkoholos befolyásoltság helyzetét, de ennek nem sok köze van az anyagcseréhez.
Az egyéni különbségek leginkább enzimakaktivitás szintjén ragadhatóak meg. Genetikailag meghatározottan számos alkohol-dehidrogenáz és aldehid-dehidrogenáz enzimvariáns dolgozhat az emberekben.
Két liter bor halálos? Köhhöm!!! Nem is nagyon érzem... Kicsit rossz az algoritmus!!!!! :) Az egy dolog hogy 8-10 óra alatt benyaldosva....
Az algoritmus nem alkoholistákra vonatkozik!
XDDDDDDD
Vannak videók ahol egyhúzásra majdnem 1 litert, pontosan 7 decit, amik általában a nagy pl. whiskis üveget jelentik, na azokat lehúzzák és túlélik. Persze a filmet utánozva volt aki nem vagy detoxikálták. Viszont igen, az alkoholisták akik erre gyúrnak, már jobban bírhatják elvileg feldolgozni az alkoholt.
Az érdekessége a dolognak, vajon ezeknél az embereknél nehezebben kimutatható az alkoholszint vagy lehet-e gyúrni/gyakorolni/tréningezni rá, hogy a szervezet gyorsabban és több alkoholt bontson le? Ugye, amit mindig megadnak egy átlagérték, ez olyan, mintha egy tornaórán a diákok magassági ugrás mérésének az áltagát vennénk, ami nyilván kevesebb lesz, mint amit valamelyik diák meg tud ugrani, így építek egy keritést, aztán elcsodálkozom, hogy ugorhatta át könnyedén.
Megfigyelhető hozzászokás, amikor a munkára fogott emzimrendszerek gyorsabban, erőteljesebben reagálnak a rendszeres alkoholbevitelre. Nem érdemes "gyúrni" erre, sok jó nem származik belőle: krónikus kitettség, megváltozó gyógyszermetabolizmus, további toxikus szervkárosodások.
Van egyfajta funkcionális hozzászokás is, amikor a rendszeres fogyasztó jobban kontrollálja az alkoholos befolyásoltság helyzetét, de ennek nem sok köze van az anyagcseréhez.
Az egyéni különbségek leginkább enzimakaktivitás szintjén ragadhatóak meg. Genetikailag meghatározottan számos alkohol-dehidrogenáz és aldehid-dehidrogenáz enzimvariáns dolgozhat az emberekben.