— Bioritmus kalkulátor — (BÉTA)


 
 
 

Születési dátum:

 

 

Erre a napra (céldátum) kalkulálva:

 

 

ÚTMUTATÓ

Adja meg a születési dátumát a beviteli mezőre kattintva!

A céldátumot a fekete keretű oszlop mutatja, a mai napot a sárga szín jelöli. Alapértelmezetten egybeesnek. PC-n, notebook-on a grafikon húzható/görgethető, így a céldátumot tetszése szerinti állíthatja. Megnézheti, hogy milyen volt a bioritmusa a múltban, mi várható a jövőben.

Meghatározhatja továbbá, hogy milyen görbéket akar látni ("Görbék beállítása" gomb). A grafikon alatt az adott jellemzőre, illetve színes ikonjára kattintva a görbék színét is szabadon módosíthatja.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bioritmus nem összekeverendő a tudományosan megalapozott kronobiológiával. Utóbbi körébe sorolandó többek között a belső biológia órával, a cirkadián ritmussal, tágabban a programozott sejthalállal kapcsolatos jelenségek, ezek evidencia alapú kutatásai.

 

(Last Unicorn nyomán: orvosiLexikon.hu)

Rajzolt görbék

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.

Hasznos.

Kiváncsivá tesz!

Érdekes

Köszönöm!

Nagyon érdekes.

Köszönöm szépen

Tetszik

Akkor szoktam használni, amikor bizonytalan vagyok az ébredési hangulatom eredetében. OMSZ orvosmeteorilógiai tájékoztató, és időjárási frontok térképpel együtt. Önismerettel, és egészséges mértékű, következetes befelé figyeléssel hasznos támpont. Halasztható döntéseket a kedvező +100 csúcspontok közelébe helyezek, és a környezetemmel szembeni viselkedésemben is igyekszem figyelembe venni, a véleményem szerint is, nem alaptalanul feltételezett hatásait.

Teljesen egyetértek! Kiegeszítés: Nem a születés napjától, hanem a fogantatás napjától indul a hullám! Ezért nem jön be a bioritmus azoknál, akik a születésnapjukat adják be, de viszont nagy  az eltolódásuk  a születési napjukra illetve a fogantatási napjukra külön-külön meghatározott egyes hullámtípusaik fázisai között. (Sokaknál – akiknek bejön a bioritmus – ez a fázis több típusú hullámra (de nem mindegyikre!) nézve megegyezik, ezert nem is tűnik fel nekik hogy születésnap helyett fogantatási napot használjanak...

A fogantatás napjának meghatározásához vissza kell számolni átlagban 266 napot, beleszámítani az esetleges koraszülöttség esetét, vagy a kedves anyuka esetleg emlekszik arra a bizonyos napra a papával, vagy hogy mikor lett hányingere.

A spermiumok 72 óráig életképesek, tehát a nagy naptól +/- 3 nap a lehetséges pontos időpont, vagy a hányingertől számítva minusz 1-2 nap. 

A preciz fogantatási napot megfigyeléssel lehet aztán belőni, mert a +100%-as fizikai vagy a -100-as érzelmi és\vagy fizikai állapotot könnyű megérezni.

A bioritmust először megfigyelő tudós is a fogantatás napjából indult ki.

Köszönjük a hozzászólását!

A bioritmus eredete több személyhez köthető az 1800-as évek végétől a 20. század első évtizedeig (Wilhelm Fliess, Hermann Swoboda, Alfred Teltscher). Ciklicitásnak kiindulópontja a születési dátum. Noha ezt egyesek a fogantatás napjához kívánták kötni, jobbára spirituális indíttatású elképzelésük nem vert gyökeret. Ellenzői szerint leginkább azért nem, mert születésig a magzat az anya ritmusát éli mind élettanilag-anatómiailag, mind a vélt bioenergetikai megfontolásból. A magzat világrajövetelével tesz szert individuumként saját ritmusra.

Noha voltak rá törekvések, és kétségelen tény, hogy az elméletet erősítő közlemények is szép számmal születtek, a bioritmust mind a mai napig nem sikerüt tudományosan megalapozni.

Arigato

helyes

Nagyon jó szerintem.

Köszönöm

Tetszik

Érdekes, van valóságtartalma.

Az lehet, hogy a család minden tagjának ugyan azt az értéket hozza? Vagy frissiteni kéne?

Köszönjük az észrevételt. Ha kézzel írja be a dátumot, kérjük kattintson még rá az ennek megfelelően kijelölt napra a naptáron!

Mivel a bioritmus jól beállított Életritmust jelent... eléggé zavaro amikor nem lehet étkezést és napirendet ehhez mérten igazítani szükség szerint.

Nincs

Már van :-), köszönjük a türelmét!

Miközben boldog új évet kívánok Önöknek, érdeklődöm, mégis mikorra várható a bioritmus oldal megújulása?

Kedves Judit, viszont kívánjuk, köszönjük türelmét! Reméljük, az új kalkulátor is elnyeri tetszését.

Sajnos nem fiatalít!

Köszönöm

Köszönöm

Köszönöm

Tetszik

köszönöm

Érdekel a bioritmusom.

Köszönöm.

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×