Bioritmus kalkulátor (BÉTA)

 

 
 

 

Születési dátum:

 

 

Erre a napra (céldátum) kalkulálva:

 

 

ÚTMUTATÓ

Adja meg a születési dátumát a beviteli mezőre kattintva!

A céldátumot a fekete keretű oszlop mutatja, a mai napot a sárga szín jelöli. Alapértelmezetten egybeesnek. PC-n, notebook-on a grafikon húzható/görgethető, így a céldátumot tetszése szerinti állíthatja. Megnézheti, hogy milyen volt a bioritmusa a múltban, mi várható a jövőben.

Meghatározhatja továbbá, hogy milyen görbéket akar látni ("Görbék beállítása" gomb). A grafikon alatt az adott jellemzőre, illetve színes ikonjára kattintva a görbék színét is szabadon módosíthatja.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bioritmus nem összekeverendő a tudományosan megalapozott kronobiológiával. Utóbbi körébe sorolandó többek között a belső biológia órával, a cirkadián ritmussal, tágabban a programozott sejthalállal kapcsolatos jelenségek, ezek evidencia alapú kutatásai.

 

(Last Unicorn nyomán: orvosiLexikon.hu)

Rajzolt görbék

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

2024. 06. 14., p – 11:23 | SZIM

Bocsánat! Még egy észrevétel. Az idővonalon nem szerepel a hónap.Ha pár napnál többel tekerek előre, akkor már nem tudom, melyik hónapban járok. Köszönöm!

2024. 06. 14., p – 11:16 | SZIM

Nagyon köszönöm ezt a kalkulátort.
Egy kis technikai javaslat. Amikor a görbék beállításánál necsak az elsődleges bioritmust választom ki, akkor nagyon zavaró, hogy azonos színnel és ugyanúgy folytonos vonallal van két-két különböző jellemző is megjelenítve. A folytonos és a szaggatott vonal mellé mondjuk pöttyözött vonalat is lehetne használni (extra bioritmusok kategória). És ezt a jelmagyazázatban is érdemes lenne jelezni. (Ne kis négyzetek szerepeljenek, hanem vonalak!)
Másrészt nekem ez most nem jön be a mai napra. Mára 97%-os érzeli értéket írt, pedig borzalmasan stresszes vagyok, rosszul reagálok a váratlan eseményekre stb. Van valahol részletes magyarázat, hogy pontosan hogy értelmezzük a görbéket? Köszönöm.

Köszönjük értékes észrevételeit. Oldalunkon más tartalmi és műszaki elemek fejlesztése, illetve egy új kalkulátor elkőkészítése van folyamatban. A ráfordítható idő és erőforrás szűkössége ellenére igyekezni fogunk, hogy megfeleljünk az ésszerű elvárásoknak.
A bioritmus kalkulációja a minket érő ingerek és kihívások hatásaival nem tud számolni. Ezek lehetnek fizikai vagy érzelmi behatások (betegség, sérülés, személyes konfliktus, lesújtó hír), illetve bármi más, ami egy adott típusú görbére vonatkoztatható. Ekkor magas fizikai, érzelmi szinten sem valószínű, hogy jól érezzük magunkat, tudunk fókuszálni, jól teljesítünk szellemileg, jók a megérzéseink stb. Másik oldalról egy túláradó örömöt okozó remek hír vagy esemény is mindent megváltoztathat, akkor is, ha egyébként az érzelmi görbe alján szomorkodnánk. A kisebb hatások összeadódhatnak, de akár is ki is olthatják egymást. A bioritmus görbéi jellegükből fakadóan érzéketlenek az ok-okozati összefüggésekre. Emellett ne feledjük, hogy a bioritmus koncepciója tudományosan nem megalapozott.

2024. 03. 16., szo – 05:12 | Vendég

Sziasztok! Arra tudna valaki válaszolni, hogy miért van eltérés az itteni és más bioritmus számítások között? A Feminán és a Naptárakon azonos, de itt az Orvosiban azoktól egy kicsit eltérő. Illetve az is érdekelne, hogy a szökőévekben lévő plusz napokat vajon beleszámolják? Az én életemben már volt 16 ilyen év, az nálam már elég nagy eltérést okozhat. Köszönöm előre is a választ, Gabi

Nem tudjuk az okát, de bioritmust számolni nem ördöngősség, és a szökőévek figyelembevétele is magától értetődő.

2024. 02. 11., v – 04:13 | Sz. József Tibor

Bevált eddig.

2024. 01. 22., h – 20:29 | B. Ágnes

Kérem szépen kiszamolni a bioritmus grafikonomat.

1. Kattintson a dátum mezőbe (születési dátum)!
2. A felugró naptárban az évszám mezőre (1971) kattintva választhatja ki a saját születési évét.
3. A hónap mezőre (augusztus) kattintva kiválaszthatja saját születési hónapját.
4. Végezetül kattintson a naptárban arra a napra (számra), amelyen született. 

Kész is van, megjelenik az aktuális bioritmusa. Asztali gépen, mobilkészüléken egyaránt.
Természetesen családtag vagy barát születési dátumát is megadhatja, ha éppen rájuk lenne kíváncsi.

2023. 11. 30., cs – 06:11 | K. Andrea Ágnes

Köszönöm

2023. 11. 14., k – 09:45 | M. Ildikó

Köszönöm

2023. 08. 08., k – 21:29 | R. Tibor

Köszönöm!

2023. 06. 21., sze – 07:01 | Kamilla

Thanks

2022. 09. 03., szo – 13:32 | K.László

A bioritmussal foglalkozó kutatások megállapították, hogyha az embert hermetikusan elzárják a külvilágtól, attól nem szűnik meg az időérzéke, hanem a megszokotthoz képest késni fog. Az így elzárt emberek rövid időn belül közel 25 órás napi ciklus szerint kezdenek élni. Ugyanez vonatkozik a vak emberekre is. Ha hagynák élni őket a saját életritmusuk szerint, akkor ők is a majdnem 25 órás napi ciklusban élnének. Mindezek alapján igazoltnak mondható, hogy az emberek belső órája nem a földi nap 24 órája szerint, hanem a "holdnap" (24 óra 48 perc-es) időtartama szerint jár. Vagyis a bioritmus számításokhoz is ezt kellene figyelembe venni. A görbék a születés napján a középvonaltól indulnak! Hogyan lehet egy újszülött 50 %-os fizikai, érzelmi és szellemi állapotban, amikor éppen most vált el élettanilag és fizikailag is az anyától, és most kezdi meg önálló életét ?

Köszönjünk érdekes felvetését.

Kronobiológiai területre tévedhettünk, ahol a cirkadián ritmus (24 ±4h) mellett több rövidebb-hosszabb élettani ritmus létezik, melyek a belső biológiai órához köthetők. Legfőbb irányító a nucleus suprachiasmaticus, a hypothalamus körülhatárolt sejtcsoportja. Egyes szerveknek önálló ritmusuk is lehet, de a perifériás ritmusok is szinkronizálnak a központtal, noha ez esetenként – időzóna váltása, szokatlan munkarend stb. – zavart szenvedhet. Egyéb környezeti tényezők is befolyásolhatják őket, nemkülönben tágabb életterünk, bolygómozgások – akár világegyetemi és modern fizikai kontextusban is.
A bioritmus azonban egy régi, tudományosan nem igazolt feltevés, melynek esetében a védett "maternális univerzumból" az általunk ismert világra született egyed tiszta lappal indul.

Váli Béla Edgár

A közepe nem 50 százalék hanem nulla, a hanghullámok ábrája segít megérteni miért.

2022. 09. 03., szo – 13:26 | K.László

Nem olyan régen olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban, ahol az időt holdnapban (24ó 48p) számolják. Szerintük (tudományos cikkekre hivatkozva) a bioritmusunkat a hold keringése befolyásolja. (A bioritmussal foglalkozó kutatások megállapították, hogyha az embert hermetikusan elzárják
a külvilágtól, attól nem szűnik meg az időérzéke, hanem a megszokotthoz képest késni fog.
Az így elzárt emberek rövid időn belül közel 25 órás napi ciklus szerint kezdenek élni.
Ugyanez vonatkozik a vak emberekre is. Ha hagynák élni őket a saját életritmusuk szerint,
akkor ők is a majdnem 25 órás napi ciklusban élnének. Mindezek alapján igazoltnak mondható, hogy az emberek belső órája nem a földi nap
24 órája szerint, hanem a "holdnap" (24 óra 48 perc-es) időtartama
szerint jár. Vagyis a bioritmus számításokhoz is ezt kell figyelembe venni.). Illetve a megszületett "emberke" ciklusa miért középvonalról indul? Hogy lehet akkor valakinek negatívba menő a bioritmusa?
Mi ezekről a véleményük?

2022. 08. 22., h – 19:44 | Anita

Nagyon érdekes! 😮👍

2022. 07. 12., k – 11:13 | ianq1960

Ezt az új megjelenést még szokni kell🙂

2022. 04. 30., szo – 16:30 | Muki

Kár, hogy a rendszer nem jegyzi meg a születési dátumot!

Köszönjük. Megfontoljuk, bár ahol lehet, kerüljük az ehhez szükséges sütiket.