Bioritmus kalkulátor (BÉTA)

 

 
 

 

Születési dátum:

 

 

Erre a napra (céldátum) kalkulálva:

 

 

ÚTMUTATÓ

Adja meg a születési dátumát a beviteli mezőre kattintva!

A céldátumot a fekete keretű oszlop mutatja, a mai napot a sárga szín jelöli. Alapértelmezetten egybeesnek. PC-n, notebook-on a grafikon húzható/görgethető, így a céldátumot tetszése szerinti állíthatja. Megnézheti, hogy milyen volt a bioritmusa a múltban, mi várható a jövőben.

Meghatározhatja továbbá, hogy milyen görbéket akar látni ("Görbék beállítása" gomb). A grafikon alatt az adott jellemzőre, illetve színes ikonjára kattintva a görbék színét is szabadon módosíthatja.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a bioritmus nem összekeverendő a tudományosan megalapozott kronobiológiával. Utóbbi körébe sorolandó többek között a belső biológia órával, a cirkadián ritmussal, tágabban a programozott sejthalállal kapcsolatos jelenségek, ezek evidencia alapú kutatásai.

 

(Last Unicorn nyomán: orvosiLexikon.hu)

Rajzolt görbék

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

2023. 08. 08., k – 21:29 | R. Tibor

Köszönöm!

2023. 06. 21., sze – 07:01 | Kamilla

Thanks

2022. 09. 03., szo – 13:32 | K.László

A bioritmussal foglalkozó kutatások megállapították, hogyha az embert hermetikusan elzárják a külvilágtól, attól nem szűnik meg az időérzéke, hanem a megszokotthoz képest késni fog. Az így elzárt emberek rövid időn belül közel 25 órás napi ciklus szerint kezdenek élni. Ugyanez vonatkozik a vak emberekre is. Ha hagynák élni őket a saját életritmusuk szerint, akkor ők is a majdnem 25 órás napi ciklusban élnének. Mindezek alapján igazoltnak mondható, hogy az emberek belső órája nem a földi nap 24 órája szerint, hanem a "holdnap" (24 óra 48 perc-es) időtartama szerint jár. Vagyis a bioritmus számításokhoz is ezt kellene figyelembe venni. A görbék a születés napján a középvonaltól indulnak! Hogyan lehet egy újszülött 50 %-os fizikai, érzelmi és szellemi állapotban, amikor éppen most vált el élettanilag és fizikailag is az anyától, és most kezdi meg önálló életét ?

Köszönjünk érdekes felvetését.

Kronobiológiai területre tévedhettünk, ahol a cirkadián ritmus (24 ±4h) mellett több rövidebb-hosszabb élettani ritmus létezik, melyek a belső biológiai órához köthetők. Legfőbb irányító a nucleus suprachiasmaticus, a hypothalamus körülhatárolt sejtcsoportja. Egyes szerveknek önálló ritmusuk is lehet, de a perifériás ritmusok is szinkronizálnak a központtal, noha ez esetenként – időzóna váltása, szokatlan munkarend stb. – zavart szenvedhet. Egyéb környezeti tényezők is befolyásolhatják őket, nemkülönben tágabb életterünk, bolygómozgások – akár világegyetemi és modern fizikai kontextusban is.
A bioritmus azonban egy régi, tudományosan nem igazolt feltevés, melynek esetében a védett "maternális univerzumból" az általunk ismert világra született egyed tiszta lappal indul.

Váli Béla Edgár

2022. 09. 03., szo – 13:26 | K.László

Nem olyan régen olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban, ahol az időt holdnapban (24ó 48p) számolják. Szerintük (tudományos cikkekre hivatkozva) a bioritmusunkat a hold keringése befolyásolja. (A bioritmussal foglalkozó kutatások megállapították, hogyha az embert hermetikusan elzárják
a külvilágtól, attól nem szűnik meg az időérzéke, hanem a megszokotthoz képest késni fog.
Az így elzárt emberek rövid időn belül közel 25 órás napi ciklus szerint kezdenek élni.
Ugyanez vonatkozik a vak emberekre is. Ha hagynák élni őket a saját életritmusuk szerint,
akkor ők is a majdnem 25 órás napi ciklusban élnének. Mindezek alapján igazoltnak mondható, hogy az emberek belső órája nem a földi nap
24 órája szerint, hanem a "holdnap" (24 óra 48 perc-es) időtartama
szerint jár. Vagyis a bioritmus számításokhoz is ezt kell figyelembe venni.). Illetve a megszületett "emberke" ciklusa miért középvonalról indul? Hogy lehet akkor valakinek negatívba menő a bioritmusa?
Mi ezekről a véleményük?

2022. 08. 22., h – 19:44 | Anita

Nagyon érdekes! 😮👍

2022. 07. 12., k – 11:13 | ianq1960

Ezt az új megjelenést még szokni kell🙂

2022. 04. 30., szo – 16:30 | Muki

Kár, hogy a rendszer nem jegyzi meg a születési dátumot!

Köszönjük. Megfontoljuk, bár ahol lehet, kerüljük az ehhez szükséges sütiket.

2022. 04. 23., szo – 16:43 | J. Ibolya

Köszönöm!

2021. 09. 04., szo – 13:32 | Vendég

Hasznos.

2021. 08. 11., sze – 15:48 | Erika

Kiváncsivá tesz!

2021. 07. 24., szo – 23:40 | Vendég

Érdekes

2021. 06. 29., k – 18:10 | Mária

Köszönöm!

2021. 05. 02., v – 04:26 | Erdős Mária

Nagyon érdekes.

2021. 04. 12., h – 17:48 | F. Ajda

Köszönöm szépen

2020. 09. 05., szo – 16:24 | Mária

Tetszik

2020. 06. 22., h – 07:43 | János

Akkor szoktam használni, amikor bizonytalan vagyok az ébredési hangulatom eredetében. OMSZ orvosmeteorilógiai tájékoztató, és időjárási frontok térképpel együtt. Önismerettel, és egészséges mértékű, következetes befelé figyeléssel hasznos támpont. Halasztható döntéseket a kedvező +100 csúcspontok közelébe helyezek, és a környezetemmel szembeni viselkedésemben is igyekszem figyelembe venni, a véleményem szerint is, nem alaptalanul feltételezett hatásait.

Teljesen egyetértek! Kiegeszítés: Nem a születés napjától, hanem a fogantatás napjától indul a hullám! Ezért nem jön be a bioritmus azoknál, akik a születésnapjukat adják be, de viszont nagy  az eltolódásuk  a születési napjukra illetve a fogantatási napjukra külön-külön meghatározott egyes hullámtípusaik fázisai között. (Sokaknál – akiknek bejön a bioritmus – ez a fázis több típusú hullámra (de nem mindegyikre!) nézve megegyezik, ezert nem is tűnik fel nekik hogy születésnap helyett fogantatási napot használjanak...

A fogantatás napjának meghatározásához vissza kell számolni átlagban 266 napot, beleszámítani az esetleges koraszülöttség esetét, vagy a kedves anyuka esetleg emlekszik arra a bizonyos napra a papával, vagy hogy mikor lett hányingere.

A spermiumok 72 óráig életképesek, tehát a nagy naptól +/- 3 nap a lehetséges pontos időpont, vagy a hányingertől számítva minusz 1-2 nap. 

A preciz fogantatási napot megfigyeléssel lehet aztán belőni, mert a +100%-as fizikai vagy a -100-as érzelmi és\vagy fizikai állapotot könnyű megérezni.

A bioritmust először megfigyelő tudós is a fogantatás napjából indult ki.

Köszönjük a hozzászólását!

A bioritmus eredete több személyhez köthető az 1800-as évek végétől a 20. század első évtizedeig (Wilhelm Fliess, Hermann Swoboda, Alfred Teltscher). Ciklicitásnak kiindulópontja a születési dátum. Noha ezt egyesek a fogantatás napjához kívánták kötni, jobbára spirituális indíttatású elképzelésük nem vert gyökeret. Ellenzői szerint leginkább azért nem, mert születésig a magzat az anya ritmusát éli mind élettanilag-anatómiailag, mind a vélt bioenergetikai megfontolásból. A magzat világrajövetelével tesz szert individuumként saját ritmusra.

Noha voltak rá törekvések, és kétségelen tény, hogy az elméletet erősítő közlemények is szép számmal születtek, a bioritmust mind a mai napig nem sikerüt tudományosan megalapozni.