BMI (testtömeg index) kalkulátor nőknek

Az Ön testtömege (kg)

Az Ön magassága (cm)

Az Ön BMI-je

 

Programunkat egy tizedesjegyre pontosítottuk, a nemre vonatkozó BMI határértékek:

>33.8 Súlyos elhízás
28.8-33.8 Elhízás
23.8-28.8 Túlsúly
18.7-23.8 Normál
16.6-18.7 Sovány
<16.6 Kóros soványság

 

BMI (Body Mass Index - angol)
Kiszámításának módja: testtömeg(kg) / testmagasság(m) négyzete

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

A BMI kalkulátorok összetettségét a végtelenségig fokozhatnánk további adatok és jellemzők bekérésével. Ez nem cél, BMI-nek sem nagyon nevezhetnénk már ezek után. A kalkuláció egyszerűségében nagyszerű és iránymutató. Habár korábban még a nemeket sem különböztette meg, ennek figyelembevétele ma már valóban célszerű, a következő pedig a derékbőség vagy a derék/csípő arány lehet. Egyesek szerint a korral is érdemes számolni, különösen hatvan év felett. A mi álláspontunk azonban más. A kalkuláció a kor előrehaladtával ne legyen elnézőbb – reményeink szerint ez támogatja jobban az egészségtudatosságot és a megelőzést.

2020. 05. 16., szo – 13:50 | Irén Terézia Mezey

Válasz orvosiLexikon.hu üzenetére

Ez ne is haragudjanak, de a VICCKATEGÓRIA! Mi az, hogy a kor előrehaladtával, nem kell számolni. Most komolyan azt hangoztatják, hogy nem számít, mikor egy idősebb embernek az izma sem olyan, mint amikor virágkorát élte, avagy sportolt, no, ilyen alapon mondják, hogy egy testépítő elhízott, mert egy katagóriába veszik a zsírtömeggel rendelkező egyénnel. ! Arról nem is beszélve, hogy a BMI számítás már RÉG ELAVULT, erről ennyit!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk a véleményét. Ellentétben a testépítéssel (ami más megközelítést igényel, ahogy például egy versenysport is), az idősödés nem választható.

2019. 07. 05., p – 13:21 | Zsuzsi

A csontsűrűséget ez a kalkulator nem veszi figyelembe. 160 cm-es magasságomhoz én 60 kg-osan nagyon beteges külsővel rendelkezem. Fiatal kislány koromban voltam 57 kg, és gyakorlatilag szinte semmi fölösleg nem volt rajtam, sőt! Egy műtét kapcsán az aneszteziológus mondta, hogy jó vaskosak a csigolyáim, szerinte erősebb a csontozatom az átlagnál.

Valóban nem veszi figyelembe. Általános ismeretterjesztési célt szolgál az egészségtudatosság és a megelőzés támogatásának érdekében. Orvosi diagnózis és terápia pusztán a BMI alapján nem állítható fel, nem vezethető be.

2019. 06. 01., szo – 21:26 | Àgnes

Köszönöm szèpen.

2019. 04. 11., cs – 15:36 | Zoé

Miért nem az új Oxfordi Egyetemen kitalált BMI formula van alkalmazva? A régi képlet a magasabbakat kövérebbnek, az alacsonyabbakat pedig soványabbnak mutatja a valóságnál. Nekem majdnem egy teljes BMI érték a különbség attól függően, hogy a régivel vagy az újjal számolom ki, mert olyan magas vagyok.

Köszönjük a felvetést. Az új képlet sokak szerint valóban előnyösebb lehet a szélsőértékeknél, ennek ellenére alkalmazása szakmai körökben sem nyert teret. A testmagasság haranggörbéjének döntő részén a hagyományos formula megfelelő, jól viszonyítható.

2019. 02. 18., h – 23:20 | Kis Gréta

Nem mozgok eleget?

2018. 02. 06., k – 19:38 | Vendég

Ok