BMI (testtömeg index) kalkulátor nőknek

Az Ön testtömege (kg)

Az Ön magassága (cm)

Az Ön BMI-je

 

Programunkat egy tizedesjegyre pontosítottuk, a nemre vonatkozó BMI határértékek:

>33.8 Súlyos elhízás
28.8-33.8 Elhízás
23.8-28.8 Túlsúly
18.7-23.8 Normál
16.6-18.7 Sovány
<16.6 Kóros soványság

 

BMI (Body Mass Index - angol)
Kiszámításának módja: testtömeg(kg) / testmagasság(m) négyzete

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

2023. 08. 05., szo – 20:00 | Rozi

Pillanatnyilag normál sávban vagyok.Ezt napi 40 dkg zöldség és gyümölcs fogyasztással értem el. Kevesebb kenyeret fogyasztok, süteményre nem vágyom. De a zsírmàjam miatt a tésztaféléket csökkentenem kell. KISEBB ADAGOKAT ESZEM. Próbálĵunk átállni NAGYOBB ADAGÚ ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCSRE. Ez egy hatékony váltàs !

2023. 07. 31., h – 15:16 | Cs. Maria

2004 óta egyes típusú cukorbeteg vagyok egy ideig nagyon sokáig ilyen 40-45 kiló voltam azt volt egy nagyon csúnya autó balesetem ahol megnagyobbodott a májam de sajnos azt másnap vették észre, de most állítólag helyreállt. a szívem kétszer állt le egyszer 2007, Utána pár hónapra, járok kb. egy hónapja újra és azóta szívritmus zavarral is. És a szívritmussal problémáim vannak, most 2023 van de tavaly 2022-ben elkezdtem nagyon hízni mire kiderült hogy nagyon alulműködik a pajzsmirigyem kaptam több féle gyógyszert vízhajtót mert nagyon nagyon bedagadt a lábam és szétrepedt a lábfejem mind a kettő nagyon csúnyán gennyes volt hólyagos és repedt a lábfejem akármilyen vízhajtót kaptam sajnos nem segített mert általában nagyon levitte a vércukromat olyan szintre hogy 1,3 V, volt hogy kómába kerültem, hogy mentő jött értem mert ugye elvesztettem az eszméletemet olyan szinten esett a vércukrom. most is küszködök evvel a pajzsmiriggyel össze-vissza írnak fel gyógyszert amivel igazából cukromat nagyon dobálja, mostanában nagyon de nagyon magasak, ugye az mellett nekem vannak pszichés problémáim meg én szedek nyugtatót, meg ugye három féle altatót, nem bírok annyit mozogni mert befulladok. Alapból én asztmás vagyok, ez öröklődött nálunk a családba de nem tudok sokat menni mert nagyon fáj a derekam a lábam és sajnos nem tudok annyit mozogni hogy le tudjak fogyni, hiába a csesztetnek az orvosok hogy ne egyek miközben nem eszek de egy pohár víztől is már hízok, de sajnos hiába adom be az inzulint ami elő van írva nem viszi le a vércukromat és nem is eszek akár egy vagy két napokat, több napig is kibírom hogy ne egyek és sajnos úgyse fogyok de a vércukrom az egekbe van. Nem tudom igazából hogy mit csináljak ma már sokszor gondolkoztam hogy őszinte leszek ezért lettem pszihés beteg és azért szedek nyugtatót mert már megfordult a fejembe, hogy ami fájdalmat érzek minden áldás áldott nap hogy jobb lenne már nem élni mint hogy éljek. nagyon szégyellem ezt a testsúlyomat, hiába elfogadott így a párom és mellette már mindenbe, de viszont én nem vagyok ebben megelégedve se lélekben se a a tudatban ezzel a súllyal. nagyon szeretnék lefogyni de sajnos nem megy. Nagyon szeretnék kérni segítséget hogy mégis hogy lehet hogy lefogyjak mert 130 kg és 140 között vagyok már és 29 éves vagyok.

Esete összetett, csak belgyógyászati vonalon számos szakterület – endokrinológia, diabetológia, kardiológia, pulmonológia – érintett, a szükséges gyógyszerekről nem is beszélve. Habár ez a megfelelő diéta összeállítását tekintve is kihívás, magunk részéről egy dietetikus közreműködését vélnénk célszerűnek. Segítségével – rendszeres konzultációval, valamint orvosai egyetértésével – ráállhat egy megfelelő étrendre, melyet hosszabb távon is jó eséllyel tud megtartani. A kezdeti sikerek rendkívül ösztönzőek tudnak lenni a továbbiakra, például mozgásszervi szempontból is hamar érezhető, jótékony hatásokkal.

Javaslom,kezdjen ketogén diétát.
Kezdjen vizitornát, úszást . Csak fokozatosan emelve a mozgás adagját

Kiváló tanács a mozgást, kevésbé a diétát illetően, mivel a probléma élettanilag/kórélettanilag összetett. A mérlegelés szakorvosi/dietetikusi feladat és felelősség.

2023. 02. 03., p – 00:44 | M. Attiláné

2015-ben 62 kg, 2022. májusban 76 kg voltam, mára 85 kg lettem. Nagyon könnyű és vékony a csontozatom. Ízületeim gyermek korom óta lazák. Versenyszerűen sportoltam fiatal koromban. Gerincemet 5x operálták, a bal lábam kétszer bénult, combomban az izom gyenge. Gyakorlatilag megszűnt az erőkar a test és a térd között. Bal térdemben a porctartó gyűrűk eltörtek, a kereszt szalagok szakadtak, 2019-ben megoperálták. Mára a bokám is műtétre vár. A legkisebb megerőltető mozgás hatására fulladok. Az állandó magas pulzusszám miatt gyógyszert szedek, aerob mozgást nem tudok végezni, mert rosszul leszek (szédülök és elájulok). A vércukorszint jó, pajzsmirigy rendben, a koleszterin minimálisan magas, HOMA index legutóbb (3 éve) 3,6-os volt. Jelenlegi állapotomban (3 hónapja operálták másodszor a vállamat, bokám műtétre vár) sportolni nem tudok. Helyzetem kilátástalan, a hízás szinte megállíthatatlan az egészséges étkezés ellenére is.

Szakorvosi konzultáció szükséges, véget vetendő az esetlegesen eleve meglévő inzulinrezisztencia -> hízás -> fokozódó rezisztencia -> további hízás ördögi körének. Emellett egy felkészült dietetikus nyújthat értékes segítséget. Prioritás a testtömeg csökkentése mozgásszervrendszere tehermentesítéséhez. Néhány sor alapján erre szorítkozhatunk.

2023. 01. 28., szo – 15:30 | Balla Gáborné

Köszönöm szépen az eredmény megállapítást ! Emellett sokat mozgok, kerékpározás, gyaloglás, lépcsőzés, nem csak a sport miatt, hanem életvitel miatt! 73 éves vagyok!

2023. 01. 08., v – 12:36 | P. Tamásné

56kg vagyok. Januárban 59 évet töltöm.
Covid utáni betegségekből épület fel...és pont akkor fogytam mikor már mondhatom , hogy borzalmak szinte elfogadhatóvá válnak.
Én nem érzem , hogy ez a súly elég lenne.
A fogyással egyetemben olyan fázós vagyok , hogy nem tudom mi segíthetne...
Vastag bundás ledzsingsz és szabadidő nadrág, 3 pulóver...2 zokni egy normál...+ 1 termó..és ha nem mozgok , be kell takarózni...mert fagyok meg...
Segítenének ! Borzalmasan csontos lettem, bőröm több helyen comb, has , comb csípő részén 1 hónap alatt beráncosodott...
Cipelni...mozogni...elég lenne, de szinte létezni nem tudok ezzel a súllyal...
Sok a stressz...de 3 évet elvett az életemből a Covid...amire mint (1982- től egészségügyben dolgozott..) rémálom...mert egész nap se nem bírok, se nincs mit mocorogjak...hogy ne legyen örökös fázis érzetem...
Kérem SEGÍTSÉGÜKET!!!
Mivel lehetne csökkenteni ezt a borzalmas fázás érzetet...és a bőr regenerálódását .
58- 59 kg- nál ami minimális többlet, ez nem volt így.
Orvosilag...nem találtak olyan okot ami miatt ez alakult ki...

Bizonyára teljes kivizsgáláson esett át, így a háttérben meghúzódó esetleges érproblémákat, anémiát, belszervi és hormonális problémákat stb. – laboratóriumi leletekkel alátámasztva – kizárták. A poszt-COVID szimptómák napjainkban intenzív kutatás tárgyát képezik. A stressz szerepe ezzel összefüggésben és ettől függetlenül is felmerülhet. Fokozatosan bevezetett rendszeres testmozgás, roboráló étrend segíthet, valamint természetgyógyász, illetve hagyományos kínai orvoslás megközelítésben ún. melegítő ételek és fűszerek előnyben részesítése. Utóbbi kifejtése és táplálkozás-élettani vizsgálata sajnos meghaladja ezen fórum kereteit.

2022. 11. 14., h – 11:17 | Judit

Hihetetlen hogy 55 évesen 165 cm magasság estén a 66 kg már túlsúly. Figyelembe kéne venni az életkort is , másrészt egy nagy mellbőségű picit húsosabb fajta nő hogy nézne ki 66 kilósan. Apósom 165 cm magas és 60 kg, mint egy afrikai éhező olyan, csont és bőr, pedig ő normál kategória

Köszönjük észrevételét. Az átlagos női mell kb. 350 gramm tömegű. Egy C-kosaras valamivel több mint 500 gramm lehet, egy D-kosaras közel 1 kg (mind átlagban). Normál testalkatú, de nagy mellbőséggel bíró hölgyek belátásuk szerint figyelembe vehetik mindezt – mint alkati tényezőt – testsúlyuk megállapításakor, illetve a kalkulátor használatakor.

2022. 07. 06., sze – 14:22 | Szabo Lajosné

Köszőnöm megtudtam, hogy normál a BMI-in

2021. 09. 08., sze – 19:15 | Frankné Judt Margit

Köszönöm szépen a tiszteletteljes segítségét! 

2021. 03. 26., p – 12:56 | Oláh Nikolett

Na ez furcsa, 174 cm 74 kg vagyok, 20 éve sportolok, kemény sportot, egy deka felesleg sincs rajtam, sajnos nem pontos adatokat szolgáltat, egy sportoló és egy ülőmunkát végző nő sosem lehet azonos, sem az èletkort, sem az izomarányt nem veszi figyelembe.

Örömünkre szolgál, ha valóban nincs egy deka feleslege sem. Ön a Gauss-görbe szélén reprezentál. Egyszerűsített, olvasóinknak, orvosuknak egyaránt informatív kalkulátorunkat a normál eloszlás közepére, azaz nem versenysportolókra, testépítőkre vagy súlyemelőkre szabtuk. Figyelmébe ajánljuk a korábbi hozzászólásokat, válaszainkat.

2020. 11. 21., szo – 10:26 | Rita Franko

Le voltam döbbenve, azt hittem túlsúlyos vagyok, de szerencsére a normál értéket szàmolta ki ez a kalkulàtor. Örülök neki, mert az önértékelésem jobb lett. 47 éves vagyok, de nem szeretnék elhízni, ezzel is csökkentve a betegségek kialakulàsànak lehetőségét. 

2020. 01. 24., p – 21:34 | Holló Marianna

Igen hasznosnak!

2019. 11. 15., p – 21:57 | bercki leila

jjjaj de jóó

2019. 07. 11., cs – 15:17 | B. Katalin

Lehet, hogy tévedek, de egy nő BMI-jének kiszámításához feltétlen figyelembe kell venni az életkort is.
Több BMI kalkulátorába is beírtam az adataimat.
Az eredmény elég érdekesen alakult. Azon az oldalon, ahol az életkoromat is figyelembe vették, az eredmény szerint a testsúlyom "normális", vagyis nem kell változtatnom.
Az Önök oldala nem kíváncsi az életkoromra, és megállapította, hogy "túlsúlyos" vagyok.

Szóval, hogy is van ez?