BMI kalkulátor nőknekBMI (testtömeg index) kalkulátor nőknek

(BMI – Body Mass Index)

Az Ön testtömege (kg)

Az Ön magassága (cm)

Az Ön BMI-je

 

A program egész számra kerekít, a pontos BMI határértékek:

>33.8 Súlyos elhízás
28.8-33.8 Elhízás
23.8-28.8 Túlsúly
18.7-23.8 Normál
16.6-18.7 Sovány
<16.6 Kóros soványság

 

A BMI kiszámításának módja: testtömeg(kg) / testmagasság(m) négyzete

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.

Köszönöm szépen a tiszteletteljes segítségét! 

Na ez furcsa, 174 cm 74 kg vagyok, 20 éve sportolok, kemény sportot, egy deka felesleg sincs rajtam, sajnos nem pontos adatokat szolgáltat, egy sportoló és egy ülőmunkát végző nő sosem lehet azonos, sem az èletkort, sem az izomarányt nem veszi figyelembe.

Örömünkre szolgál, ha valóban nincs egy deka feleslege sem. Ön a Gauss-görbe szélén reprezentál. Egyszerűsített, olvasóinknak, orvosuknak egyaránt informatív kalkulátorunkat a normál eloszlás közepére, azaz nem versenysportolókra, testépítőkre vagy súlyemelőkre szabtuk. Figyelmébe ajánljuk a korábbi hozzászólásokat, válaszainkat.

Le voltam döbbenve, azt hittem túlsúlyos vagyok, de szerencsére a normál értéket szàmolta ki ez a kalkulàtor. Örülök neki, mert az önértékelésem jobb lett. 47 éves vagyok, de nem szeretnék elhízni, ezzel is csökkentve a betegségek kialakulàsànak lehetőségét. 

Igen hasznosnak!

jjjaj de jóó

Lehet, hogy tévedek, de egy nő BMI-jének kiszámításához feltétlen figyelembe kell venni az életkort is.
Több BMI kalkulátorába is beírtam az adataimat.
Az eredmény elég érdekesen alakult. Azon az oldalon, ahol az életkoromat is figyelembe vették, az eredmény szerint a testsúlyom "normális", vagyis nem kell változtatnom.
Az Önök oldala nem kíváncsi az életkoromra, és megállapította, hogy "túlsúlyos" vagyok.

Szóval, hogy is van ez?

A BMI kalkulátorok összetettségét a végtelenségig fokozhatnánk további adatok és jellemzők bekérésével. Ez nem cél, BMI-nek sem nagyon nevezhetnénk már ezek után. A kalkuláció egyszerűségében nagyszerű és iránymutató. Habár korábban még a nemeket sem különböztette meg, ennek figyelembevétele ma már valóban célszerű, a következő pedig a derékbőség vagy a derék/csípő arány lehet. Egyesek szerint a korral is érdemes számolni, különösen hatvan év felett. A mi álláspontunk azonban más. A kalkuláció a kor előrehaladtával ne legyen elnézőbb – reményeink szerint ez támogatja jobban az egészségtudatosságot és a megelőzést.

Ez ne is haragudjanak, de a VICCKATEGÓRIA! Mi az, hogy a kor előrehaladtával, nem kell számolni. Most komolyan azt hangoztatják, hogy nem számít, mikor egy idősebb embernek az izma sem olyan, mint amikor virágkorát élte, avagy sportolt, no, ilyen alapon mondják, hogy egy testépítő elhízott, mert egy katagóriába veszik a zsírtömeggel rendelkező egyénnel. ! Arról nem is beszélve, hogy a BMI számítás már RÉG ELAVULT, erről ennyit!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk a véleményét. Ellentétben a testépítéssel (ami más megközelítést igényel, ahogy például egy versenysport is), az idősödés nem választható.

A csontsűrűséget ez a kalkulator nem veszi figyelembe. 160 cm-es magasságomhoz én 60 kg-osan nagyon beteges külsővel rendelkezem. Fiatal kislány koromban voltam 57 kg, és gyakorlatilag szinte semmi fölösleg nem volt rajtam, sőt! Egy műtét kapcsán az aneszteziológus mondta, hogy jó vaskosak a csigolyáim, szerinte erősebb a csontozatom az átlagnál.

Valóban nem veszi figyelembe. Általános ismeretterjesztési célt szolgál az egészségtudatosság és a megelőzés támogatásának érdekében. Orvosi diagnózis és terápia pusztán a BMI alapján nem állítható fel, nem vezethető be.

Köszönöm szèpen.

Miért nem az új Oxfordi Egyetemen kitalált BMI formula van alkalmazva? A régi képlet a magasabbakat kövérebbnek, az alacsonyabbakat pedig soványabbnak mutatja a valóságnál. Nekem majdnem egy teljes BMI érték a különbség attól függően, hogy a régivel vagy az újjal számolom ki, mert olyan magas vagyok.

Köszönjük a felvetést. Az új képlet sokak szerint valóban előnyösebb lehet a szélsőértékeknél, ennek ellenére alkalmazása szakmai körökben sem nyert teret. A testmagasság haranggörbéjének döntő részén a hagyományos formula megfelelő, jól viszonyítható.

Nem mozgok eleget?

Ok

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×