Új „gólyafészek” a Dél-pestiben

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Újszülött részlegén új Baba-mama szoba került kialakításra az örökbefogadó szülők részére.
A helyiség kialakítását a nyílt örökbefogadások szervezésével foglalkozó Gólyahír Egyesület anyagilag, több egykori „gólyahíres” család önkéntes segítő munkával támogatta. Az ismerkedő szoba a Gólyahír Egyesület fennállásának 13. évfordulóján nyitott meg.
A helyiségben az örökbefogadó szülők, és az örökbefogadásra váró újszülött már az első napoktól élvezhetik egymás közelségét, hogy a korai kötődés mielőbb kialakulhassék közöttük.

Az Egyesület 2000-ben azzal a céllal alakult, hogy a krízishelyzetben lévő várandós anyáknak és gyermekeiknek segítséget nyújtson. Eddigi működése során 646 baba örökbeadásánál segédkezett, ebből 178 újszülött a Dél-pesti Kórház Szülészetének falai között jött a világra és talált otthonra.
A Kórház Újszülött Részlege évek óta kitűnő kapcsolatot ápol a Gólyahír Egyesület munkatársaival, valamint az örökbefogadó szülőkkel, és természetesen kiemelt figyelemmel van az életet adó (örökbeadó) édesanya iránt is.
Az eredményes együttműködés egyik alappillére, hogy a Dél-pesti Kórházban biztosított az „együttszülés”, melynek köszönhetően az örökbefogadó szülők lehetőséget kapnak a szülésen való részvételre, s így részesei lehetnek a pillanatnak, mikor gyermekük világra jön.
A Dél-pesti Kórház Újszülött Részlegén kialakított „gólyafészek” felújítási munkálataiban egykori „gólyahíres” anyukák és apukák is szerepet vállaltak: építettek, festettek és otthonossá varázsolták az egykori nővér szobát, amely új bútort, szanitert, linóleumot, tiszta falat, otthonosabb külsőt, mesés függönyt, és képes dekorációkat kapott, hogy az örökbefogadó szülők nyugodt, harmonikus környezetben ismerkedhessenek kisbabájukkal.

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.