táplálkozási modellek

[gac]

A vércsoportok bűvöletében

Divatok jönnek, divatok mennek, nincs ez másképp a garantált sikert ígérő fogyókúráknál sem. Túl vagyunk a pont-diétán, a Max Plank módszeren, a káposztaleves kúrán, a testkontrollon. Jelenleg az ABO-terv vezeti a népszerűségi listát, mely - a testkontrollhoz hasonlóan - nem csak egy néhány hetes testsúlycsökkentő program, hanem egy egész életre szóló táplálkozási modell.

Dr. Peter J. D’Adamo természetgyógyász orvos szerint a vércsoportunk nem csak a vérátömlesztésnél, szervátültetésnél fontos, hanem azt is meghatározza, hogy étrendünket milyen alapanyagokból állítsuk össze.

A fogyókúra reneszánszát éljük. Különféle diéták terjednek, egyre több, biztos fogyással kecsegtető receptkönyv jelenik meg. Sok olyan módszer él a köztudatban, amelyek - rövid távon - biztos sikerrel járnak. Azonban a tartós "kilók feletti győzelem" nem következik be, mivel a leadott súly gyorsan visszarakódik. Ennek oka legtöbbször az, hogy olyan diétás megoldásokkal próbálkozunk, amelyek távol állnak a kiegyensúlyozott táplálkozástól, hosszú távon nem tarthatók, az anyagcserét – sokszor a hormonrendszer működését is – előnytelenül befolyásolják.

Nemzetközileg elismert tény, hogy a mediterrán étrend különösen egészséges és természetes módja az étkezésnek. A mediterrán életstílus napjainkban egyre inkább integrálódik az egyéb kultúrákba, mivel teljes értékű és hosszú életet garantál.

Piramis, szivárvány, görög oszlop

Az utóbbi években a táplálkozás az egészséges életmód egyik legfontosabb tényezőjévé vált. Számos javaslat született az egészséges étkezés megvalósítására, amelyek zömmel az amerikai kontinensen fogalmazódtak meg és indultak hódító útjukra.

Feliratkozás táplálkozási modellek csatornájára

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×