gonorrhoea

Nem árt az óvatosság

A mellékhere a herén elhelyezkedő szerv, melynek szerepe a hímivarsejtek tápanyagokkal való ellátása és tárolása. Csatornácskákból áll, ezek a csatornák az ondóvezetékben folytatódnak, a hímivarsejtek azon keresztül továbbítódnak a hímvessző felé.

A bőr ápolásáról, esetleges betegségeiről sok helyen és számtalan megközelítésben olvashatunk, ám az intim testtájak problematikája sajnos nem tartozik a "csontig lerágott" témakörök közé.

Noha a tüneteket okozó fertőzés gyakorta nem sorolható a nemi betegségek közé, az érintettek mégis szégyenkeznek miatta és csak szerencsés esetben kérnek/kapnak segítséget a terápiát kiegészítő bőrápoláshoz.

Egy kis alapozás

KÖTŐHÁRTYAGYULLADÁS (CONJUNCTIVITIS)

DEFINÍCIÓ

A szembetegségek között gyakoriság szerint az első helyen álló kötőhártya-gyulladás a szem legkülső védőburkának /kötőhártya/ gyulladását jelenti. Jelentkezhet heveny (akut) és idült (krónikus) formában is.

Gonorrhoea, herpesz, gomba...

Az előző századok rettegett, tomboló nemi betegségei - hála a modern antibiotikumoknak és a penicillinnek - mára megszelídültek. Ám mivel napjainkban is gyakran felbukkannak, így kezelésük mindig napirenden van.

• Gonorrhoea
(kankó, tripper)

A húgycső gonococcus baktérium által okozott gyulladása, mely sárgászöldes húgycsőfolyással jár. A húgycső ég, a vizelés fájdalommal jár. Kezeletlen esetek húgycsőszűkülethez vezethetnek. Nőknél többnyire nem okoz panaszt, esetleg hüvelygyulladás fordulhat elő.

Feliratkozás gonorrhoea csatornájára

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×