Gránit, vas, gyémánt, arany...

Dr. Szollár Lajos dékán gratulál az 1954-ben végzett orvosok egyikének, Dr. Váli Bélának.Mint minden évben, idén is átadták a jubileumi díszokleveleket a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett orvosoknak.
A Kari Tanács november 27.-ei, nyilvános ünnepi ülésén elsőként Dr. Szollár Lajos, az Általános Orvostudományi Kar dékánja szólt az egybegyűltekhez.

A kórélettan professzora összefoglalta az egyetem történelmét, szemléletesen illusztrált keresztmetszetét adta azoknak az éveknek, melyek elindították az ünnepelteket pályájukon. Például állította az orvosi hivatásukat nehéz történelmi időkben választó kollégák helytállását, köszönetet mondott elkötelezettségükért, kitartásukért.
Szollár professzor a jelen sürgető problémáit sem rejtette véka alá. Részletesen beszélt az egyetem ill. az orvosképzés ellehetetlenedéséről, arról az erőfeszítésről, amivel megpróbálják megőrizni az oktatás (és betegellátás) színvonalát a folyamatosan romló finanszírozási háttér és a megnyirbált önrendelkezési jogosultságok közepette.
A 169 ötven éve végzett aranydiplomás orvos mellett a Kar dékánja és Dr. Kopper László rektorhelyettes harminchat gyémánt díszoklevelet nyújtott át az orvosi esküjüket 60 éve letetteknek, egy vas díszoklevelet a 65 éve végzett Dr. Szász Imrének és – megkülönböztetett tisztelettel – egy gránit díszoklevelet a 101. életévében járó, 75 éve végzett Dr. Molnár Vilmos Istvánnak.
(–VBE–)
2004-12-01

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.