A candidiasis, csakúgy, mint a nyugati országokban, hazánkban is egyre gyakoribb betegségnek számít. A fertőzés fő okai között szerepelhet a helytelen táplálkozás, a túlzott antibiotikum alkalmazás, a szervezet immunrendszerének meggyengülése.
apiterápia
Reggeli: narancsital, aszpikos sonka zöldborsóval, 25 százalékos zsírtartalmú margarinkrém, zöldpaprika, vizes zsemle
Tízórai: őszibarack
Ebéd: nyári csirkeraguleves, mákos nudli, szilva
Uzsonna: epres tofukrém
Vacsora: spenótfőzelék (laktózmentes tejjel), sült virsli, diákcsemege
Receptek
(4 személyre)
Nyári csirkeraguleves
Ötletek a konyhából lázra, meghűlésre
A megfelelő gyógyszeres kezelés mellett a helyesen összeállított étrend is gyorsíthatja a gyógyulást.
Mit tegyünk és főleg mit együnk, hogy jobban legyünk?
Láz esetén sok folyadékot és ásványi anyagot veszítünk, amit pótolni kell:
• mézzel és citrommal ízesített teával (csipkebogyó, kamilla, hársfa, kakukkfű)
Orrfolyás, köhögés, tüsszögés, torokfájás, láz, izom- és ízületi fájdalmak. Nátha, megfázás vagy influenza, gondolhatnánk... De melyik?
Hasonló tünetek, hasonló panaszok és a fenti fogalmak ráadásul gyakorta össze is mosódnak a köztudatban. Tényleg, mi is a különbség köztük?
Méz. Egyszerű, hárombetűs szó. Kinek a tea, kinek Micimackó, kinek a reggeli mézes kenyér jut eszébe róla.
A hideg, téli napokon gyakran kerül az asztalra valamilyen mézes csemege, mézes sütemény, s tölti be a szobát kellemes illata. Köztudott, hogy a mézet a méhek a növények virágporából és cukortartalmú nektárjából készítik. Ismerkedjünk meg most néhány olyan növénnyel, melyek e szorgos rovarok számára hazánkban a legfontosabbak s melyekből kiváló, egészséges mézet állítanak elő.
