Hullik a hajam!

Ki tudja hányszor hallottam már a fenti mondatot. A pácienseim 80 százaléka ezzel a problémával fordul hozzám, trichológusként naponta szembesülök vele.

E kétségbeesett mondat mögött ott van a félelem, hiszen a külsőnket leginkább befolyásoló betegségről van szó. Rohanó világunkban bármelyikünket elérheti, életmódunktól függetlenül is.
A hajhullás kialakulásához különböző okok vezethetnek, míg a zsírosodás, illetve a korpásodás pontosan behatárolható folyamat. Elsősorban a stressz, a hormonháztartás egyensúlyának változása, a trauma, a rossz kapilláris keringés, a gyógyszerek mellékhatása, a nem megfelelő diéta stb. okozhatnak hajhullást. A zsírosodásért és korpásodásért általában a túl lúgos samponok (pH 8, pH 9) a felelősek, mivel felborítják a savas fejbőr (pH5, pH 6) egyensúlyát. Ennek eredménye a túlzott fagyútermelés és a fejbőr hámlása.
Stressz vagy hormonproblémák esetén a hajhullás mellé zsírosodás is társul, sőt akár hosszú távon - kezelés hiányában allopeciához (hajritkulás, kopaszodás) is vezethet. Ha nem vesszük figyelembe hajunk és fejbőrünk jelzéseit, akkor a már kialakult betegséggel kell szembenéznünk.

Senki ne keseredjen el! E gondokon lehet segíteni - akár gyorsan is ", de semmiképpen nem néhány nap alatt. Az elpusztult hajszál hajhagymája 30 napig szarusodik a tényleges kihullás előtt, így a leggyorsabb kezelés eredménye is 30+1 nap múlva lesz látható.
Fontos, hogy az olcsó, szintetikus vagy kemikália alapú termékeket kerüljük! Külsőleg nem szívódnak be a fejbőrbe, így teljesen hatástalanok, káros mellékhatásaik lehetnek, sőt allergiát is okozhatnak.

A hajunk és fejbőrünk él. Ne kísérletezzünk velük!

Az igazi, természetes hatóanyagokat tartalmazó termékek soha nem olcsóak (mint pl. a valódi parfümök sem), mert előállításuk a természetre "hárul".
Szerencsére egyre többen tudják, hogy az igényesség és az odafigyelés megelőzheti a betegségek kialakulását, ugyanakkor hosszú távon kifizetődő. Végül is hajat mindenki hosszú ideig szeretne "viselni". Egy életen át...

forrás: Patika Tükör - 2005-03-05

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.