Ünnepi maszkviselet

Milyen az ünnepi maszkviselet? Nagyon egyszerű. A hangsúly ugyanis nem a kialakításra, a dizájnra, netán a karácsonyi motívumokra helyeződik. A hangsúly a maszk viseletén van. Bármilyenről is legyen szó. Az orvosiLexikon.hu az elsők között hívta fel a figyelmet a cseppfertőzéssel terjedő koronavírussal szembeni védekezés alappillérére, a maszkviselésre.

Tettük ezt akkor is, amikor virológusok hangoztatták az ellenkezőjét, a médiumokban szócsövet találva, az utca emberét elbizonytalanítva, a szkeptikusok hangját felerősítve. Az idő minket, de mindenekelőtt a józan észt igazolta.

A maszk elengedhetetlen ott, ahol külön háztartások tagjai találkoznak. Ezzel védhetjük egymást, hozzátartozóinkat, nagymamát, nagypapát, mindazokat, akiket – reményeink szerint egy szebb esztendőben – jövőre is magunk között szeretnénk tudni, velük 2021 év végén már felhőtlenül ünnepelni.

A maszk viselése nem lehet teher. Elhanyagolása azonban annál inkább az lesz, roppant lelki teherként nehezedve ránk, ha felelőssé válunk a koronavírus terjesztésében szeretteink, barátaink körében. Kérem, fontolják ezt meg.

Békés, egészségben teljes ünnepeket kívánunk mindannyiuknak.

 

Váli Béla Edgár
főszerkesztő

orvosiLexikon.hu

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.