Mese a betegágynál

A gyerekeknek elmondott mese számos pozitív hatással bír mind értelmi, mind érzelmei tekintetében. Legelőször is mozgásba hozza a gyermek fantáziáját, képzelőerejét, fejleszti intelligenciáját, szókincsét és verbális kifejezőkészségét. Leegyszerűsíti a kicsi számára bonyolult világot, az egyes élethelyzeteket és ezzel segíti a későbbi problémamegoldásban. Mindezek mellett hozzájárul a gyermek saját érzelmeinek megértéshez, feldolgozásához és megmutatja neki, hogy a nehézségekkel érdemes fölvenni a harcot, mert le lehet győzni azokat.

A beteg gyerekeknek felolvasott mese segít a kizökkenni a „rideg valóságból”, eltereli a kicsik figyelmét saját bajaikról, így csökkenti a fájdalmaikat. Ezek a történetek példaértékűek a kis betegek számára, hiszen képzeletükben a sárkány vagy a boszorkány veszi át a betegség helyét, amivel nekik is meg kell küzdeniük. Ezzel nemcsak segíti a félelmeik, belső feszültségük oldását, de a lélek felüdítése révén hozzájárul a testi gyógyulásukhoz is.

Miért a népmese?

A K&H gyógyvarázs YouTube csatorna kínálatában számos népmesei videó található, és a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program személyes felolvasásain is elő-előkerülnek ezek a mindannyiunk által jól ismert mesék. Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója szerint a mai gyerekek ugyanolyan áhítattal és átéléssel hallgatják ezeket a történeteket, mint számtalan generáció előttük, hiszen a népmese segíti a saját kultúrájukkal, gyökereikkel való megismerkedést.

Meséljünk, meséljünk, meséljünk!


Az elmúlt egy év során a K&H mesedoktorok több mint 8000 alkalommal csaltak mosolyt a kis betegek arcára a kórházakban, a K&H gyógyvarázs YouTube csatornára felkerült 129 videót pedig további 16000 alkalommal nézték meg a kórházak legkisebb lakói. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a beteg gyerekek félelmek és szorongás nélkül várják a vizsgálatokat, jobban viseljék a kórházi létet, és megküzdjenek az előttük álló akadályokkal.
A K&H Csoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg K&H gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek.

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a https://www.khgyogyvarazs.hu oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award díját egészségügyi kategóriában.

 

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.