Tápanyagtáblázatok I.

[gac]
8442

 

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Gabonamagvak és őrlemények

Élelmiszer energia (kcal/100g) szénhidrát (g/100g)
Búzacsíra 508 42
Búzadara 340 73
Búzakorpa 518 51
Búzaliszt 345 70
Búzaliszt (teljes) 331 64
Kukoricacsíra 461 19
Kukoricaliszt, -dara 350 70
Kukoricapehely 360 83
Rizs 345 77
Rizsliszt 325 79
Rozsliszt 344 73
Zabpehely 376 64
Zsemlemorzsa 340 73

 

Hüvelyes magvak és őrlemények

Élelmiszer energia (kcal/100g) szénhidrát (g/100g)
Bab (száraz) 313 54
Borsó (száraz) 330 53
Lencse 330 53
Szójaliszt 330 33
Szójagranulátum 512 18

 

Tészták, kenyerek, péksütemények

Élelmiszer energia (kcal/100g) szénhidrát (g/100g)
Szénhidrátszegény száraztészta 380 49
Száraztészta (4 tojásos) 380 73
Száraztészta (8 tojásos) 390 69
Alföldi kenyér 250 53
Bakonyi barna kenyér 245 50
Fehér kenyér (házi jellegű) 260 53
Extrudált kenyér 20 5
Graham kenyér 265 54
Lenmagos kenyér (világos) 260 50
Lenmagos kenyér (sötét) 250 46
Rozskenyér 255 53
Sajtos kenyér 220 42
Szójás kenyér 220 38
Kifli 130 26
Zsemle 150 30
Búzakorpás buci 280 50
Puffasztott rizs 360 80
Tarhonya 360 80

 

Tej, tejtermékek

Élelmiszer energia (kcal/100g) szénhidrát (g/100g)
Tej (1.5%) 45 5
Kefír, joghurt (1 doboz) 130 9
Tejföl 170 4
Tejföl (csökkentett zsírtartalmú) 140 4
Habtejszín 170 5
Tehéntúró (félzsíros) 140 4
Tehéntúró (sovány) 76 4
Gomolya 210 3
Körözött 170 3

 

Sajtok

Élelmiszer energia (kcal/100g) szénhidrát (g/100g)
Ementáli 380 2
Eidámi 350 2
Köményes 210 2
Óvári 290 2
Füstölt 380 2
Trapista 370 2
Tejszín krémsajt 260 3
Pálpusztai 285 2
Camembert 350 2
Kockasajtok (átlag) 280 2

 

TÁPANYAGTÁBLÁZATOK I. II. III. IV.

Az adatok tájékoztató jellegűek, azaz egy adott élelmiszer energia- és szénhidráttartalmára a gyár által közzétettek az irányadóak (ld. csomagolás).

1 kalória (kcal) = 4186 j (joule)

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×