Piros orr

[gac]


Regeneráló praktikák hölgyek figyelmébe

Leszögezhetjük: a megfázás egy kifejezetten szépségellenes betegség. Levert hangulatunkban amúgy sem tudnánk szépnek látni magunkat, de a tükörből visszatekintő arcunk egyértelműen megerősít bennünket abban: jobb, ha ki sem dugjuk az orrunkat (azt a nagy pirosat) az utcára. Az ötlet kiváló, de eszünkbe ne jusson szakadt göncökben, önsajnálattal telt arckifejezéssel járkálni a lakásban. Ehelyett gondoljuk át: annyi időt, mint a néhány napos kúra alatt, szinte soha nem tudunk magunkra fordítani! Íme néhány tipp az intenzív lélek- és testregeneráló szépségkúrára.

• Borogassuk a gyulladt, bedagadt szemeinket kamillás tejjel: 2,5 deci felforralt tejet egy evőkanál kamillavirágra öntünk, rövid állás után leszűrjük, két vattakorongot átitatunk a folyadékkal.
  • Törölközővel letakart fejjel a kamillás gőz fölé hajolva nemcsak a légutainkkal, hanem arcbőrünkkel is jót teszünk, alaposan kitisztíthatjuk pórusainkat! Ezt követően gyógynövénytartalmú hidratálókrémmel jól masszírozzuk át az arcot!
  • Piros orrunk irritált bőrének megnyugtatására a szőlőzsír vagy a zsíros hidratálókrém egyaránt kiválóan alkalmas.
  • Csöppentsünk a vízbe illóolajat, s halk háttérzene és gyertyafény mellett relaxáljunk a fürdőkádban.
  • Felejtsük el a hagyományosan megcsomózott torokkendőt, próbáljunk ki új kötési technikákat, válasszunk meleg színeket, amelyek jót tesznek hangulatunknak!

     

    forrás: Patika Tükör
    2003-12-01

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×