A divat körforgásában"A divat változik, hisz maga is a változás szükségletéből születik." (Proust)

A divat valóban állandóan változik, de léteznek olyan színek, formák, szövetek, melyekről bátran állíthatjuk, hogy megunhatatlanok, örök divatot képviselnek. Ilyen például a fekete szín is, ami idén ősszel a vörös, a bordó, a türkizkék, a drapp és a bézs mellett változatlanul hódít. A nadrágkosztümök már tavasszal is népszerűek voltak, ősszel azonban már a hagyományos szövetek mellett az elasztikus anyagokból és a műbőrből készült kosztümök a legnépszerűbbek. Az egyszínű karcsúsított blézerek és a levehető műszőrme gallérral díszített kosztümkabátok mind mintás, mind pedig egyszínű szoknyával, nadrággal elegáns megjelenést biztosítanak.

Az örök farmer

A farmer is a divattal együtt változik, évről évre képes a megújulásra, kisebb strasszkövekkel, hímzésekkel, műszőrmével, rojtokkal díszítve új formát ölt a régi ruhadarab. De nemcsak a farmernadrág, -kabát divatos az idén, hanem a merészebb megoldású elöl vagy hátul sliccelt szoknyák is, amelyek még divatosabban festenek egy-egy színes övvel vagy egy derékra kötött vékony selyemsállal. Elegáns kosztümök is készülhetnek farmerszövésű anyagból, amelyekhez jól mutatnak a vékony pamutpólók.
A farmer mellett a kordbársony nadrágok is újra divatba jönnek, melyekhez szintén bátran hordhatók a pamutból készült pólók, garbók, de elegáns blúzok is felvehetők hozzá.
Hűvösebb napokon szükségünk lehet egy-egy melegebb ruhadarabra. Idén ősz-szel elsősorban a könnyű kordbársonyból készült negyedes átmeneti kabátok a legdivatosabbak, egyes darabokat még levehető műszőrme gallérral is díszítenek.
A szép ruha jól megválasztott kiegészítők nélkül azonban mit sem ér. Idén a nőiesen karcsú, hosszú orrú, magas sarkú cipők, és a telitalpú lakbőrből készült kényelmes félcipők divatoznak, melyekhez színben és formában harmonizáló táskák illenek leginkább.

"Arcravalók"

Az elegáns megjelenést a korunknak és egyéniségünknek megfelelő smink is fokozhatja.
A szépítőszerek az őszi természet színeiben pompáznak idén. Az alapozók közül elsősorban a bőr természetes színét hangsúlyozó make-upok és azok a bronzos fényű arcpirosítók a legkedveltebbek, melyek szinte észrevétlenül szépítik a bőrt.
Az idei év újdonságai a különleges mikroszemcséket tartalmazó szemhéjpúderek, és a drágakőként csillogó, folyékony szemhéjfestékek, amelyeket könnyű felvinni a szemre, nem kenődnek, egész nap ragyogóan csillognak.
A szempillákat dúsító és hosszabbító szempillafestékek mellett egyre népszerűbbek a színtelen spirálok, melyek a bennük lévő vitaminok segítségével ápolják és védik a szempillákat. Ezek általában éjszaka is használhatók, de ha színes festéket viszünk fel rá, nemcsak hosszabbítják a szempillákat, hanem vízállóvá is teszik a hagyományos festékeket. Ahogy a szemhéjfestékeknél, úgy a rúzsoknál is a szikrázóan ragyogó, krémes állagú, tartós rúzsok a legdivatosabbak. A szájfények továbbra is népsze-rűek, de azok a szájfények a legkedveltebbek, melyek nemcsak színezik, de ápolják is az ajkakat.

 

Potondi Eszter
forrás: Patika Tükör - 2003-10-01

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Kép CAPTCHA
Kérjük, írja be a képen látható karaktereket, ügyelve a kis- és nagybetűkre.

Honlapunk böngészésével hozzájárul ahhoz, hogy sütiket használjunk. További információ.×