Egészségügyi reform – Kaliforniában...

Schwarzenegger kormányzó – erős kézzel, de már nem bicepszből...A diagnosztikus és terápiás eljárások ill. beavatkozások költségeinek növekedése, valamint az állami kincstárt egyébként is nehéz helyzetbe hozó, folyamatos adóbevétel-csökkenés Kalifornia kormányzóját, Arnold Schwarzeneggert is az egészségbiztosítási rendszer felülvizsgálatára kényszeríti.

Hasonlóan más USA tagállamokhoz, Kaliforniában is átfogó reformra lesz szüskég ahhoz, hogy a részben szövetségi hozzájárulásból, részben közvetlen állami finanszírozásból fenntartott egészségügyi alapellátás működőképességét fenntarthassák (ez a nyugati parti állam lakóinak több mint húsz százalékát érinti közvetlenül).
Az európai szemmel igen rigorózusnak tűnő biztosítási rendszer átalakítása ezidáig többnyire annak foltozgatásában merült ki. Tervben van pl. a hajléktalanok – akik több mint három millióan vannak az USA-ban – kizárólag sürgősségi, életmentő beavatkozásokra korlátozott ellátásának kiterjesztése (akár a legösszetettebb és leghosszadalmasabb gondozást igénylő kórképekre is), de hogy erre honnan lesz pénz, azt pontosan még nem lehet tudni.


(–VBE–)


2004-08-21

GYÓGYTORNAPRAXIS.hu – Gyógyítás a teljesség igényével

Egyszerű szöveg

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.